AKTUELNO

HO SRCEM ZA MODRIČU UČESTVOVALA NA AKCIJI DARIVANJA KRVI

Članovi HO “Srcem za Modriču” učestvuju na skoro svim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koja se organizuju na području naše opštine. Stoga organizatori nas ne obavještavaju ili pozivaju pojedinačno već to dostavljaju na našu organizaciju jer znaju da će se uvijek neko odazvati od našeg članstva.

Tako je bilo i danas kada smo učestvovali na akciji darivanja krvi koju već tradicionalno organizuje DDK Rafinerija ulja Modriča.
Na današnju akciju darivanja krvi odazvalo se 117 lica a uzeta je krv od 93 davaoca.

Ispred naše organizacije bilo je nekoliko članova a među njima, kao i uvijek, protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović, koji je kratko izjavio:
“Danas smo ovdje da učinimo jedno dobro i humano djelo, da darujemo krv i time pomognemo onima kojima je potrebna a često time se i spašava život nekom unesrećenom čovjeku. Ponosan sam na sve ove dobre ljude koji su danas ovdje a među njima su i članovi naše Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču”. I ja sam član ove humanitarne organizacije i svi mi nastojimo gdje god možemo da pomognemo ljudima kojima je neophodna bilo koja vrsta pomoći.”

Protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović je višestruki davalac krvi

Ovoj već tradicionalnoj akciji udruženja DDK Rafinerija ulja Modriča prisustvovali su i članovi udruženja iz Banja Luke, Laktaša, Bijeljine, Lopara, Ljubinja, Višegrada, Trebinja, Broda, te gosti iz Srbije ,iz Koceljeva, Galenike, Prigrevica, Jagodine, a iz Crne Gore iz, Nikšića DDDK “Sveti Sava”. Među davaocima bilo je i onih sa preko stotinu davanja ali i onih koji su danas prvi put darivali krv.
Po običaju, medicinski tretman i postupak davanja krvi je proveo tim iz Bolnice u Doboju a tu su bili doktori Dr Slavujević Božidar i Dr Mastilović Jelena.
Svi su zadovoljni odzivom davalaca ali i domaćinskom organizacijom akcije.

Vaša Srcem za Modriču

Naš član, Bojan Milešić prima zahvalnicu

Leave a comment

Your email address will not be published.
*