AKTUELNO

KOLICA ZA SLOBODANKU

Četveročlana porodica Milićević koju čine otac Đorđo,majka Novka,ćerka Slobodanka i sin Nedeljko đive u Koprivni,zaseok Mala Rijeka.  Prije trinaest godina Đorđo i Novka dobijaju ćerku Slobodanku, kojoj posle rođenja otkriveni probleme na kičmi i od tada je Slobodanka nepokretna. Čitav njen život o njoj se brinu roditelji pa su od dobrih ljudi dobili prva kolica koja je Slobodanka neprestano koristila a pogotovu na putu od kuće do škole. Sada je Slobodanka sedmi razred i sve razrede do sada je prošla sa odličnim uspjehom. Kako su godine prolazile Slobodankina su kolica dotrajala i pojavila se potreba za novim kolicima.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ upoznata je preko protojereja stavrofora Jadranka Stojanovića o životnim problemima Slobodanke Đorđić i odlučili smo joj pomoći da zamijeni kolica. Dugo smo razmišljali kako da pomognemo Slobodanki jer električna kolica nisu dolazila u obzir zbog veoma lošeg pristupnog puta kući,tako da su mogla doći u obzir samo obična kolica. Dok smo razmišljali na koji način pomoći,našoj organizaciji javio se anonimni donator koji poklanja nova kolica koja joj nisu potrebna.

Tako posredstvom donatora preuzimamo ta kolica i potpresjednik HO,,Srcem za Modriču“, Mitar Kršić, zajedno sa Ocem Jadrankom Stojanovićem posjećuju Slobodanku i uručuju joj nova kolica,dok je Crkvena opština Koprivna za ovu priliku obezbijedila neophodan školski pribor.

Danas je izvedena još jedna lijepa akcija na našoj parohiji. Danas smo ja i potpresednik Humanitarne Organizacije Srcem za Modriču posjetili  odličnog učenika sedmog razreda Slobodanku Milićević iz Koprivne. Ovom prilikom Slobodanki je uručen školski pribor i nova invalidska kolica. Donaciju su obezbijedili zajedničkim sredstvima Crkvena Opština Koprivna i članovi Humanitarne organizacije Srcem za Modriču.

“Hvala Gospodu na svemu” – rekao je protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović.

Slobodanka Đorđić, vidno radosna zahvalila se riječima:

,,Hvala puno svešteniku Jadranku i gospodinu Mitru Kršiću što su mi donijeli nova invalidska kolica i školski pribor. Nova kolica će mi uveliko olakšati kretanje kako po kući tako isto i u školi jer stara kolica su bila dotrajala. Hvala vam puno i gospođi koja je poklonila kolica jer bez njene pomoći ne znam kada bih dobila nova kolica“.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“  zahvaljuje se donatorki na ukazanom povjernju za izvođenje ove akcije.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*