AKTUELNO

,,OPTIMA GRUPA“ donirala knjige za OŠ,,ALEKSA JAKŠIĆ“

U istočnom dijelu Republike Srpske u regiji Birač, smještena je Opština Milići. Milići su od davnina poznati po rudniku rude boksita. Kompanija ,,Boksit“ spada u red najrazvijenijih kompanija u Republici Srpskoj. Pored ove kompanije ovu opštinu krase i mnoge druge kulturne i obrazovne ustanove. Jedna od najpoznatijih obrazovnih ustanova je i Javna ustanova Osnovna škola ,,Aleksa Jakšić“ Milići. Ovu osnovnu školu, zajedno sa tri područne škole, pohađa oko 900 učenika i zaposleno je 60 radnika, rekli su nam u upravi škole.

Kao što smo već dosada pisali, ,,Optima Grupa“ DOO Banja Luka zajedno sa Humanitarnom organizacijom ,,Srcem za Modriču“, Udruženjem ,,MINERALI“ i Humanitarnom organizacijom ,,Budimo ljudi“ sprovodi projekat ,,Stvaramo zdrave navike“. Ovih mjeseci ,,Optima Grupa“ DOO Banja Luka i Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ izveli su u sklopu pomenutog projekta šest akcija. Tako je stigla i još jedna nova molba za pomoć, takođe u sklopu ovog projekta, u kojoj nam se Javna ustanova Osnovna škola ,,Aleksa Jakšić“ Milići obraća za pomoć u nabavci knjiga za školsku biblioteku. Pošto istočni dio Republike Srpske nema saradnike sa Optima Grupom, odlučeno je da se pomoć realizuje kroz projekat  ,,Stvaramo zdrave navuke“. Poučeni odličnom međusobnom saradnjom, ovu molbu upućuju Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ kako bi pomogli realizaciju ove akcije. Članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ uvijek su raspoloženi za činjene dobrih djela pa tako biva i ovoga puta. „Kad se dvije strane slože – sve se može“, pa tako ,,Optima Grupa“ odobrava sredstva za kupovinu knjiga za školsku biblioteku,dok članovi Izvršnog odbora Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ odlučuju da sopstvenim sredstvima snose troškove prevoza i realizacije ove akcije.

Put Milića su krenuli članovi HO,,Srcem za Modriču“ protojerej stavrofor Jadranko Stojanović, Aleksandar Zarić i Bojan Milešić koji je pored  HO,,Srcem za Modriču“ ovoga puta predstavljao  i ,,Nestro Grupaciju“.

U Milićima u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi ,,Aleksa Jakšić“ Milići dočekala ih je uprava škole na čelu sa direktorom Jovanom Zekićem, koji se najiskrenije zahvalio svim prisutnima i donatorima sljedećim riječima: „Hvala ,,Optima Grupi“ na ovoj donaciji koja će više nego pomoći našoj školi. Nažalost, naš veliki problem bile su lektire za naše učenike i nastavnici su se snalazili na različite načine. Ovaj broj knjiga će nam uveliko pomoći u radu, a mi ćemo se potruditi da u budućem periodu nabavimo i ostatak knjiga. Hvala i Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“, jer su njeni članovi prevalili veliki put da bi za nas i našu djecu učinili ovako veliko djelo“.

U ime ,,Nestro grupacije“ obratio se Bojan Milešić: „Danas smo prvi put u Milićima i to povodom projekta ,,Stvaramo zdrave navike“. Na ovu molbu, koja je upućena našoj bratskoj firmi ,,Optima Grupi“, nije bilo moguće negativno odgovoriti, jer prvenstveno radi se o velikoj školi koju pohađa dosta učenika. Naš projekat kaže ,,Stvaramo zdrave navike“ i mi tu ideju upravo danas i sprovodimo i želimo podstaći djecu da razvijaju navike čitanja knjiga. U ime HO,,Srcem za Modriču“ i ,,Nestro Grupacije“ zahvaljujem se gospodinu Zekiću i upravi škole na gostoprimstvu i nadamo se da ćemo se sresti nekom drugom prilikom“.

Ovo je bila sedma akcija u sklopu projekta ,,Stvaramo zdrave navike“ i do kraja realizacije je ostala  još jedna akcija koju ćemo realizovati u skorije vrijeme.

Zahvaljujemo se ,,Optima Grupi“ na ukazanom povjerenju i realizaciji ove akcije koja je ujedno i naša prva akcija van regije Posavine.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*