AKTUELNO

POMOĆ ZA BOŽIDARA JAKOVLJEVIĆA

Prije nekoliko mjeseci započela je saradnja  Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“  i „OPTIMA Grupe“ d.o.o. Banja Luka u okviru projekta ,,Stvaramo zdrave Navike“. Na osnovu donatorskog ugovora ove dvije strane dogovorile su saradnju na polju humanitarnih aktivnosti. Ovih dana realizovana je prva od brojnih budućih  humanitarnih aktivnosti koje će se odvijati pod nazivom „Stvaramo zdrave navike“, a koju provode članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ u saradnji sa OPTIMA Grupom.

OPTIMA  Grupi zahtjevom za pomoć u liječenju dvogodišnjeg sina Božidara obratila se  Borica Jakovljević. Po prijemu ove molbe dolazi do razmjene mišljenja između OPTIMA Grupe i Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ te se jednoglasno odlučujemo za finansijsku pomoć u visini od 500 konvertibilnih maraka.

 

Božidar Jakovljević rođen je prijevremeno u šestom mjesecu trudnoće. Nakon rođenja dolazi do komlikacija koje ovaj hrabri dječak preživljava ali sa oštećenjima na mozgu. Kako je počeo da se razvija i raste, njegova majka Borica obilazi doktore i prisiljena je od svoje plate da plaća sve troškove odlazaka kod doktora. Mnogi odlazci na terapije i rehabilitaciju urodili su plodom ali sa veoma malim pomacima. Već očajna majka Borica slučajno saznaje za mogućnost operativnog zahvata u Turskoj,kako bi Božidar mogao prohodati. Ubrzo nakon urađenih nalaza Borica dobija radosnu vijest da ima šanse za taj zahvat i onda ona upućuje molbu Fondu dječije zaštite Republike Srpske,gdje dobija pomoć u vidu finansiranja operativnog zahvata. Borica veoma srećna zbog toga ali mukama nikada kraja,Borica je samohrana majka i pored Božidara ima i sina Dušana i nije u mogućnosti da ode u Tursku,pa piše molbu Optima Grupi.Dok je čekala odgovor,Borica uzima kredit i odlazi u Tursku jer termin za operaciju joj se primakao.Nakon provedene procedure i odobrenja pomoći Borica i Božidar su već bili u Turskoja ali i sama nam reče kredit će platiti ali dalje mora u Novi Sad na vježbe tj rehabilitaciju i za troškove putovanja potreban joj je novac. Po osnovu ranije molbe ovih dana podpresjednik Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Mitar Kršić i član Izvršnog odbora Aleksandar Zarić, obišli su porodicu Jakovljević i uručili petsto konvertibilnih maraka kao pomoć za dalje liječenje dječaka Božidara koji je i sam Boži dar jer toliko životne muke ali ovaj veliki boraca ne odustaje.

Božidaru, malom heroju želimo da prebrodi sve nedaće i sretno detinjstvo.

Vaša Srcem za Modriču

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. POMOĆ ZA BOŽIDARA JAKOVLJEVIĆA – modričaINFO

Leave a comment

Your email address will not be published.
*