AKTUELNO

SARADNJA HO,,SRCEM ZA MODRIČU“ I ISLAMSKE VJERSKE ZAJEDNICE *(FOTO)

Kao što je i ranije poznato da rad Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ ne poznaje ni vjersku ni nacionalnu pripadnost tako da su u dosadašnjem radu pomagani ljudi sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini a naravno i pripadnici nacionalnih manjina.

Isto tako, dosadašnji osnovni koncept naše organizacije je da se oslonjamo na saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i njenim sveštenstvom sa kojim smo prošli mnoštvo akcija. U 2017. godini odlučili smo da pokušamo proširiti našu saradnju i sa drugim vjerskim zajednicama, prvenstveno sa Islamskom vjerskom zajednicom i Katoličkom crkvom. Tako smo vođeni tom idejom stupili u kontakt sa imamom Čaršijske džamije Adnanom ef Kavazovićem te sa njim na obostrano zadovoljstvo dogovorili se da zajednički u budućnosti provodimo akcije podjele pomoći socijalno ugroženim stanovnicima naše opštine, i naravno, da zajednički učestvujemo u projektima koji su na opštu korist svih stanovnika opštine Modriča.

Ovih dana izveli smo i prvu akciju podjele paketa socijalno ugroženim stanovnicima naše opštine a koji pripadaju islamskoj vjeri.
Obišli smo tri porodice od kojih je bila prva baka Zekija Gušić koja živi sama bez ikakvih primanja. Zekija živi u trošnoj kući koju su obnovile dobre komšije uz pomoć donatora. Pored neimaštine Zekiju je zadesila nevolja da su joj u godini iza nas umrla dva sina koji su bili lica sa posebnim potrebama. I sam Zekija kaže sve podnosi lako ali što joj umriješe dva sina dosta teško. Zekija ima i ćerku koja joj povremeno pomaže ali i ona nema dovoljno prihoda da joj može nešto veliko priuštiti.

Nakon što smo obišli Zekiju i bar sa našim paketima donesošmo koliko toliko sreće u njen tužni život obišli smo i Raziju Hadžiahmetović. Razija takođe živi sama, ali joj u pomoć priskaču dobre komšije. Razija ima velikih problema sa kretanjem jer je preživjela moždani udar i veoma teško se kreće po kući.

I treća naša sugrađanka što smo obišli živi sama u svome domu. Safeta Mešić živi sama ali na sve njene probleme ova skromna žena je i slomila ruku. Kao i kod prethodnih slučajeva u pomoć joj uvijek priteknu komšije pa baš smo zatekli nju i susjedu kako šetaju po obližnjem putu.

Povodom ove akcije imam Čaršijske džamije Adnan ef Kavazović za naš sajt izjavio je sledeće:
–  “Ovom prilikom se želim zahvaliti ekipi “Srcem za Modriču” koji su danas obradovali nekoliko naših najpotrebnijih sugrađana. Posebno me raduje što smo ovu akciju ispjeli realizovati u toku mjeseca kojem je rodjen naš Poslanik Muhamed a.s. a on je, kako se kaže u Božijoj knjizi, Poslanik Milosti. Pravo je vrijeme da mi preispitamo koliko smo milostivni jedni prema drugima a pogotovo prema našim najstarijim, iznemoglim i bolesnim sugrađanima. Hvala još jednom modričanima širom svijeta , a pogotovo modričanima Švicarske okupljenim oko organizacije “Srcem za Modriču” na ovom plemenitom i nadasve ljudskom činu. Nadam se skorijem nastavku saradnje i da je ovo samo početak jedne dobre i lijepe priče kojom želimo da donesemo dobro svim stanovnicima naše Modriče.” – zaljučio je Kavazović

U ovoj akciji predstavnici Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ bili su: podpresjednik organizacije Mitar Kršić i omladinke Teodora Vidović i Ruža Mandić.

Ovom prilikom podpresjednik HO,,Srcem za Modriču“, Mitar Kršić rekao je sledeće:
–  “Zahvaljujem se imamu Čaršijske džamije Adnanu ef Kavazoviću na učešću u današnjoj akciji i velikom zalaganju i pomoći da svaki od naših sugrađana koje danas obiđošmo da dobije odgovarajuću neophodnu pomoć. Zahvaljujem se i Islamskoj zajednici Modriča koja nam je pružila ruku prijateljstva da našu misiju uz pomoć Boga i realizujemo. Naša misija je svima odavno poznata a to je da u Modriči ne bude više gladnih i siromašnih tako mi svakodnevnim aktivnostima pokušavamo da pomognemo unesrećenim ljudima i olakšamo njihove teške živote.
Svim učesnicima u današnjoj akciji najiskrenije se zahvaljujemo.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*