AKTUELNO

POKLON: PROJEKTOR ZA UČITELJA MITRA I NJEGOVE ĐAKE

Velika briga učitelja Mitra Kršića za njegove učenike. Kada nas je naš član iz otadžbine, učitelj Mitar Kršić kontaktirao i zamolio da pogledamo ovde koliko košta polovan projektor, baš nas je zainteresovao šta li sada smijera. Znajuci njega kao velikoga vjernika, humanistu,i prosvetnog radnika koji treba da bude primjer drugima, koliko on vodi računa o svojim učenicima, a samo jedan primjer je njihova Bozična akcija “Djeca Djeci” u kojoj su zajedno sa nama posjetili djecu u Kladarima.
Tako je bilo i ovaj put. Učitelju Mitru je projektor potreban za njegove ušenike i on je spreman to da plati. Znajući koliko nam je pomoga u u radu HP Srcem za Modriču mi pokušavamo objezbjediti taj projektor.
Kada smo bili na Svetoj Gori i kao uvjek i svugdje spomoinjali naš rad na tome svetom mjestu, nama pada na pamet nas učitelj Mitar i njegovi učenici i mi, onaku u priči, pitamo ima li ko da poznaje nekoga ko prodaje projektor. Tu se odmah javi nas član Marko Tešić koji kaže da ima on i da bi poklonio vrlo rado.
Naravno, projektor smo odmah prosledili ovom dobrom ušitelju i ovoj predivnoj djeci koja vjerovali ili ne preko svoga učitelja apsolutno sve znaju o radu naše organizacije i tako ih on uči sta je to biti humanista.
Mnogo nam je drago što smo uspjeli koliko toliko pomoći našem Mitru Kršiću jer bez njegovog požrtvovanja naša organizacija bi mnogo teže radila.
O kakvom je čovjeku riječ potvrdiće samo jedan od mnogih primjera njegove humanosti. Molili smo ga da barem mi platimo gorivo kada ide voziti pakete (npr.slatkiše djeci za Božično pijukanje je po onakvom snijegu razvozio čitav dan u svih 13 crkava naše opštine) on je samo rekao:
“Prijatelji šta mislite dati meni, ubacite nekome siromašnom u paket.”
Veliki je to šovjek i mnogo nam je drago što je naš šlan i što će predvoditi ekipu HO Srcem za Modriču u Modrići koja ce biti sastavljena od takođe mnogo kvalitetnih ljudi.

Vaša Srcem za Modriču

Nekoliko slika koje govore o ovoj akciji i Mitru Kršiću.

.

.

.

Leave a comment

Your email address will not be published.
*