AKTUELNO

ODRŽAN PRVI SASTANAK AKTIVA OMLADINE HO,,SRCEM ZA MODRIČU“ *(FOTO)

Omladinci skromno nagrađeni

Kao što je već neko vrijeme poznato da u radu pored starijih i iskusnih članova u sastavu Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ paralelno idjeluje i aktiv omladine. Kako se bliži kraj 2017. godine mnoge organizacije sumiraju svoje rezultate rada. Tako je na osnovu odluke Izvršnog odbora Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ odlučeno da se održi sastanak sa omladincima koji su bili najaktivniji u 2017-oj godini, te da se najaktivniji članovi omladine nagrade prigodnim poklonima. Ovom prilikom je Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ iz svojih sredstava obezbijedila po 50 konvertibilnih maraka kao poklon najaktivnijim omladincima u 2017.godini. Ovom prilikom poklonom od 50 konvertibilnih maraka obradovano je 20 omladinaca.
Za realizaciju i organizaciju sastanka na osnovu odluke Izvršnog odbora zaduženi su Bojan Milešić-predsjednik Izvršnog odbora, Mitar Kršić-podpresjednik organizacije, protojerej stavrofor Jadranko Stojanović-član Izvršnog odbora i Aleksandar Zarić –član Izvršnog odbora.Na osnovu evidencije o učešću na prošlogodišnjim akcijama na sastanak je pozvano 24 omladinca dok je se sastanku odazvalo 18 omladinaca dok je ostalih 6 omladinac bilo spriječeno zbog raznoraznih razloga da prisustvuje prvoj radnoj sjednici aktiva omladine.

Sasatankom su presjedavali u nedostatku presjednika mladih, osobe zadužene za realizaciju ovog sastanka. Na sastanku je prezentovan Izvještaj o radu HO,,Srcem za Modriču“ za 2017.godinu, Finansijski izvještaj za 2017.godinu, kao i okvirni planovi rada za 2018.godinu. Nakon prezentovanja navedenih izvješaja, izvještaji su jednoglasno usvojeni.
Od značajnih planova za 2018.godinu možemo pomenuti nastavak podjele pomoći prema utvrđenom planu, apliciranje na nekoliko projekata koji će biti na korist svih građana opštine Modriča, pokušati dogovoriti saradnju sa vladinim i ne vladinim organizacijama na širem područiju, dogovoriti saradnju sa javnim ustanovama sa područija naše opštine itd.
Finasijski izvještaj i izvještaj o radu u 2017. godini biće izloženi javnosti na našem sajtu tako da o njima ovom prilikom nećemo govoriti.
Zbog povrede noge na sastanku nije bio prisutan omladinac Andrej Savić pa su ga po završetku sastanka obišli naši članovi te mu uručili nagradu i zaželili mu brz oporavak od povrede koja ga je zadesila.

Nakon sastanka za naš sajt kratku izjavu dao je predsjednik Izvršnog odbora HO,,Srcem za Modriču“ gospodin Bojan Milešić:
–  “Veoma sam zadovoljan današnjim sastankom jer bavili smo se važnim pitanjima za našu organizaciju. Omladinci koji su danas bili prisutni okazali su veliku ozbiljnost i zrelost pa su sa nama starijima prodiskutovali o mnoštvo tema koje se tiču kako njih tako i rada naše organizacije. Zahvalio bih se svima koji odvojiše vremena i dođoše na ovaj sastanak iako je blizu kraj školske godine ovi omladinci na trenutak ostaviše svoje knjige i dođoše na sastanak i na tome im iskreno hvala“ – zaljučio je Milešić

Na sastanku je bio i Predrag Zarić koji nam reče:
–  “U ime svih omladinaca Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ zahvaljujem se upravi naše organizacije na čelu sa gospodinom Draganom Sjeničićem za poklone koje smo danas dobili. Ovo je veliko iznenađenje za nas sve iako smo svi ušli u ovu organizaciju punim srcem ipak prija kada ovi iskusniji i stariji članovi cijene i poštuju naš rad i naša zalaganja da ,,Srcem za Modriču“ bude sve snažnija i jača te da stignemo zajedno sa njima do svakog unesrećeno čovjeka“. – rekao je Zarić.

DRAGAN SJENIČIĆ – PREDSJEDNIK HO “SRCEM ZA MODRIČU”

Gospodin Dragan Sjeničić, predsjednik Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ povodom ovog sastanka izjavio je:
–  “Kao čovjek sam ponosan na ovu djecu jer oni zajedno sa starijim članovima nose sve aktivnosti naše organizacije na terenu. Veoma sam im zahvalan jer to su dobri učenici, dobri sportisti a prije svega dobri ljudi koji ostave sve svoje obaveze i odlaze u pratnji starijih članova u sve krajeve naše opštine pa i šire. Hvala im i vjerujem da se među njima krije i neki naredni predsjednik naše organizacije jer kako kaže narodna izreka ,,Na mlađima svijet ostaje“ pa će doći nekada vrijeme da mladi od nas starih preuzmu upravljanje ovom organizaciom. Za 2018. godinu planirali smo da mladi izaberu svog predsjednika koji bi zajedno sa izvršnim odborom učestvovao u radu organizacije. Takođe ćemo sa mladima napraviti nekoliko druženja i izleta jer mi im se bar na taj način možemo odužiti za svu požrtvovanost i humanost pri radu u našoj organizaciji. Svim članovima naše organizacije i starim i mladim, donatorima i prijateljima naše organizacije želim srećne Božićne i Novogodišnje praznike i da nas zdravlje i sreća prate i u 2018. godini da skupa pomognemo što više unesrećenih osoba“.

Današnjim darivanjem svojih mladih članova novčanim iznosom od po 50 KM za svakog omladinca, Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ pokazuje da pored bavljenja socijalnom politikom brine i mladim naše opštine.

Za realizaciju sastanka moramo se zahvaliti i direktoru Srpskog kulturnog centra, gospodinu Dejanu Stojanoviću koji nam je omogućio neophodni prostor za održavanje ovog sastanka i na tome mu najiskrenije hvala.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*