AKTUELNO

POMOĆ ZA SOFIJU ILIĆ IZ TOLISE *(FOTO+VIDEO)

U Tolisi kod Modriče u svome skromnom domu živi Sofija Ilić. Sofija Ilić (1937. godište) čitav život provede u Tolisi gdje zajedno sa porodicom napravi porodičnu kuću. Ali godine pritsniše baku Sofiju a tako i njenu kuću pa pod zubom vremena na svetoga Vasiliju Ostroškog došlo je do urušavanja dijela kuće.Nakon što je se srušio čitav zid, kuća je postala neuslovna za život i kao takva zahtijeva hitnu rekonstrukciju.

Zahvaljujući svešteniku toliške parohije Ocu Slađanu Saviću i Crkvenoj opštini Tolisa a u saradnji sa Dobrotvornom organizacijom Trojeručica pokrenuta je akcija da baka Sofija dobije krov nad glavom. Kao i svaka prethodna humanitarna akcija na prostoru naše opštine tako i ova ne može proći bez učešća i Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“.Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ za ovu akciju namijenila je donaciju od 340,00 konvertibilnih maraka. Pored ove donacije Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“,poziva sve ljude dobre volje ukoliko žele i mogu da novac za pomoć Sofiji Ilić uplate na žiro račun 5553000028879484 u Novoj banci, sa naznakom pomoć za Sofiju Ilić. Humanitarna organizacija će po završetku akcije izvijestiti o uplatama na naš račun i  navedeni novac predati organizatorima ove humanitarne akcije.

O ovoj akciji reće nam Otac Slađan Savić :
“Želio bih da se zahvalim svim učesnicima i onim koji će biti učesnici ove humanitarne akcije. Zahvalio bih se Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ jer su uz svaku humanitarnu akciju koja se pokrene kako na prostoru Toliške parohije a tako i šire. Cilj ove akcije je da baka Sofija dobije krov nad glavom a planom ove humanitarne akcije predviđeno je: 1)Uklanjanje starog dijela kuće i čišćenje ruševine, 2)Zidanje zida koji će ujedno biti i potporni zid da bi se ustabilila prostorija u kojoj će živjeti. 3)Pravljenje stepenica sa manjom terasom i prilaz objektu. 4)Kompletna zamjena krova . 5)Zamjena stolarije. Vrijednost radova je negdje oko 3000,00 konvertibilnih maraka“ – zaključio je Otac Slađan.

JOŠ JEDNOM POZIVAMO SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA POMOGNU DA BAKA SOFIJA DOBIJE KROV NAD GLAVOM TAKO ŠTO ĆE NOVAC UPLATITI NA ŽIRO RAČUN HUMANITARNE ORGANIZACIJE ,,SRCEM ZA MODRIČU“  U NOVOJ BANCI BROJ: 5553000028879484.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*