AKTUELNO

Paket za Arsu i Milenka Žarića

O životnim nedaćama porodice Žarić iz Dugog Polja pisali smo u nekoliko navrata. Arso Žarić i njegov desetogodišnji sin Milenko žive sami bez ikakvih primanja. Čitav život Arso ide kod dobrih komšija na dnevnicu da zaradi novac za svoju porodicu. Nimalo lak život ove porodice postao je teži nakon što je se dječiom igrom tada maloga Milenka zapalila štala i potpuno izgorila. Ali uvijek dobre komšije Dugopoljci uz pomoć donatora od kojih je bila i humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“, popravljaju štalu i nastavlja se možemo reći koliko toliko normalan život tada tročlane porodice žarić. Ali ta sreća u porodici Žarić ne trajaše dugo jer Arsina supruga, majka Milenkova jednoga jutra ne uspijeva se probuditi, zadesio je srčani udar od kojega je preminula i od tada do danas Arso je i otaci i majka svome Milenku.

Članovi humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ bar jednom do dva puta obilaze Arsu i Milenka i uručuju im neophodnu pomoć. Prilikom naše posjete nismo zatekli Arsu kod kuće jer je otišao na rad u selo da zaradi dnevnicu za sebe i sina Milenka i tako često rekoše nam komšije mora ostaviti samoga Milenka kod kuće ili ga povede sa sobom na rad.

Zahvaljujemo se Ocu Željki Matiću na pomoći u realizaciji i ove akcije kao i našim članovima Stojanki Šarčević, Predragu Zariću i Mitru Kršiću koji realizovaše ovu akciju i Arsi i Milenku dopremiše paket u vrijednosti sto konvertibilnih maraka.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*