AKTUELNO

URUČENA  DONACIJA CRVENOM KRSTU

Narodna izreka kaže ,,Na muci se poznaju junaci“, a da je to istina pravi primjer su volonteri Crvenog krsta opštinske organizacije Modriča. Odmah po pojavi pandemije Koronavirusa, volonteri Crvenog krsta Modriča stavili su se na raspolaganje kriznom štabu i nizom aktivnosti učestvovali u pomoći svojim sugrađanima za vrijeme pandemije.

Odlukom upravnog odbora Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ odlučeno je da se Crvenom krstu Opštine Modriča dodijeli donacija u vidu jednokratne novčane pomoći u visini od 300,00 konvertibilnih maraka. Akt o primopredaji novčanih sredstava potpisali su potpresjednik Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Mitar Kršić i Rajko Tomić sekretar Crvenog krsta Opštinske organizacije Modriča.

,,Danas smo izvršili potpisivanje akta o primopredaji novca između naše organizacije i Crvenog krsta Opštine Modriča sa ciljem realizacije donacije koja je odobrena od strane naše humanitarne organizacije. Cilj ove donacije je da pomognemo rad Crvenog krsta i damo podršku u radu njihovim volonterima. U ovim teškim vremenima jedna od ruka spasa bili su volonteri Crvenog krsta koji su na različite načine pružali pomoć našim sugrađanima. Samom ovom donacijom želimo da im se bar na ovaj skroman način zahvalimo i pružimo podršku u daljem radu jer pandemija još nije završena“ – rekao je Mitar Kršić.

,,Prije svega želio bih da se zahvalim Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ što su se odlučili da pruže pomoć radu Crvenog krsta. Kao što je poznato naši volonteri su od početka pandemije zajedno sa kriznim štabom uključeni u niz aktivnosti kojima je cilj suzbijanje nastale pandemije i pomoć ugroženim grupama ljudi sa prostora naše opštine. Ova donacija dolazi u pravom trenutku jer kada je prisutna potreba za nabavkom više dezinfekcionim sredstvima, Crveni krst je odlučio da nabavi određenu količinu dezinfekcionih sredstava koja će biti utrošena za dezinfekciju javnih površina. Još jednom se zahvaljujem mogu reći našoj bratskoj organizaciji na pomoći i podršci u radu“. – rekao je Rajko Tomić.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*