AKTUELNO

Humanost ponovo na djelu !!!

HO Srcem za Modriču u proteklom periodu je pored samostalno osmišljenih humanitarnih akcija, rado se uključivala i u druge akcije jer smatramo da dobra djela su humana i služe na čast svima koji učestvuju u njima , neovisno tko ih pokrene i realizuje.
I ovaj put smo brzo se uključili u akciju da se malom Aleksandru Anđiću pomogne sa sa svojim vršnjacima može otići na ekskurziju. O Aleksandru smo pisali već ranije povodom naše humanitarne akcije i radi njegove tužne sudbine on je opet zaslužio da se i mi uključimo u tu akciju.
Naime, saznali smo da je njegova učiteljica, a naša saradnica od ranije, Danijela Simić pokrenula akciju da se sakupe sredstva za njegovu ekskurziju. Mnogi, a počev o protojereja Jadranka Stojanovića su se uključili, tako da je naš doprinos od 100 KM bio dovoljan da se pored ostalih priloga obezbjede sredstva za njegovo putovanje.
O ovoj akciji protojerej Jadranko Stojanović objavio je divnu priču i ona zaslužuje da je prenesemo u cjelosti.

Humanost ponovo na djelu !!!

Ovaj put je osmjeh sreće i zadovoljstva pojavio se na licu malog Aleksandra Anđića iz Koprivnske Trebave. On je učenik petog razreda, odličan i primjeran đak, majka mu se davno upokojila, sa ocem i sestrom živi u Koprivnskoj Trebavi.
Do pre samo nekoliko dana nadao se da će ići na eskurziju sa svojim vršnjacima (misleći da će mu škola dodijeliti jedno od tri slobodna mijesta koje imaju gratis od Turističke Agencije) ali nažalost to nije dobio.
To je bila velika prilika kako bi proveo pet dana sa svojim vršnjacima na Jahorini,ali nije uspjeo dobiti je. Njegova učiteljica Danijela Simić iz Modriče videći tužne oči malog Aleksandra odlučila je pokušati da obezbijedi novce za tu ” školu u prirodi”. Ona je zajedno sa svojim kolegama koji rade u toj školi, sa Humanitarnom Organizacijom Srcem za Modriču i sa Crkvom iz Koprivne obezbijedila potreban novac za eskurziju,putne troškove i još da malim poklonom obraduje Aleksandra.

Jadranko Stojanovic

Protojerej Jadranko Stojanović

Vidite draga braćo i sestre,pre samo nekoliko dana se nije znalo hoće li dijete uopšte ići a sad među prvima uplaćuje puni iznos koji je potreban za eskurziju. Može li neko ostati ravnodušan na sreću malog Ace!
Ujedinimo se,vidite kad smo složni sve možemo uraditi,sve!!!
Hvala vam svima koji ste učestvovali u ovom prelepom humanom djelu, neka Gospod vama i vašoj porodici vrati u zdravlju!!!
Hvala učiteljici Danijeli, hvala Humanitarnoj Organizaciji Srcem za Modriču, hvala svima…

Budimo ljudi, pomažimo jedni drugima.

protojerej Jadranko Stojanović

 

 

 

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.




*