AKTUELNO

PETRA I JELKANA DOBILE PO PAKET *(FOTO)

PAKET ZA PETRU LUKIĆ

U Donjim Kladarima svoj skromni dom našla je Petra Lukić.  Petra je se usljed klizišta u Paležnici morala iseliti i privremeno naseliti u Donjim Kladarima.  Vremenom sin je zasnovao svoju porodicu a suprug preminuo i tako je Petra ostala sama u kući koju su joj ustupili prijatelji da može imati kakav takav dom.  Petra se snalazi kako zna i umije, pomaže joj sin kada može iako i on živi u veoma teškim uslovima.

Ovoga puta naša članica Nada Ignjatović Đorđević zamolila nas je da jednokratno pomognemo Petru kojoj nevoljama ne vidimo kraj jer kuća u kojoj živi stavljena je na prodaju i do prodaje može da živi u njoj. Pored Nade put Petre uputili su se naši članovi Mitar Kršić i Leontino Stojanović i uručili paket hrane i higijenskih namirnica.

 

JELKANA PALJIĆ DOBILA PAKET JEDNOKRATNE POMOĆI

Članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču” Mirko Djurić,  Milan Đurić,  Jovana Tomić i Kristina Objedović još jednom su obišli Jelkanu Paljić koja živi u Borovom Polju i uručili joj paket hrane i higijenskih namirnica.

Jelkana živi sama nakon što joj je prije tri godine u svojoj 44. godini nakon srčanog zastoja umire sin Zoran. Uvijek vrijedna Jelkana pokušava da se bori u životu na različite načine. Kada je sezona rasade i domaćeg povrća Jelkana odlazi na pijacu i prodaje ono sto uzgoji kako bi samo preživjela. Kako kaže pomognu joj zet i kćer ali ne mogu i oni sami ali veći joj je problem pored nedostatka prihoda velika tuga za sinom i samoća ali u radu nalazi utjehu i nikada se ne predaje.  Nada se Jelkana da će je zdravlje poslužiti da bude što duže sposobna za rad.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*