AKTUELNO

PODIJELJENA NOVA TRI PAKETA

Paket za Janju i Aleksandru

O teškom životu Janje i njene ćerke Aleksandre Đurica pisali smo u nekoliko navrata. Kao što je uobičajeno Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ prati dešavanja i život porodica koje obilazi i po potrebi ponovo ih obilazi.
Ovih dana naši članovi Mitar Kršić,Milan Đurić,Kristina Objedović i Jovana Tomić obišli su ove dvije žene. Sa minimalnim primanjima u vidu penzije koju je Janja naslijedila od supruga ove žene izmiruju sve obaveze i kupuju neophodne lijekove. Obije narušenog zdravlja ali ne gube nadu za životom. Janja je bubrežni bolesnik i jedan je bubreg operisala ali i drugi joj je obolio. I ćerka Aleksandra je obolila tako da svaki mjesec većinu sredstava koje dobiju daju za lijekove.
Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” i dalje će pratiti život ove dvije žene.

Paket za Vasiljeviće

Prije otprilike godinu ipo naša organizacija objavila je priču o nesrećnoj sudbini porodice Vasiljević iz Krčevljana-zaselak Radići.
Od tada do dana današnjeg što posredstvom naše organizacije što putem ličnih donacija ovoj porodici uručena je velika pomoć koja se ogledala u hrani i higijenskim prozvodima,stočnoj hrani,šporet,fasada i izolacija na kući,nova stolarija itd.
Naši članovi Mitar Kršić, Milan Đurić i Kristina Objedović ponovo su obišli ovu porodicu i uručili im humanitarni paket.
U nastavku donosimo tekst u kome ćemo ponoviti priču o životu Vasiljevića.
Ova tuzna prica desava se u Krčevljanima u zaselku Radići . Tu živi porodica Vasiljević. Prije tri godine usljed srčanog zastoja umire glava kuce Luka u svojoj 35-oj godini života. Iza njega ostala je i danas neutješna majka Dragica, supruga Snježana i sinovi Miloš (6 godine) i Milan (5 godine). I do tada ne tako lak život postao je još teži. Pored toga što su izgubili sina, supruga i oca izgubili su i čovjeka koji se na sve načine borio da ostalim članovima porodice ništa ne fali. Majka Dragica reče nam kroz suze da žive od socijalne pomoći i dječijeg doplatka a svremena na vrijeme pomognu članovi familije.
Ovo je zaista tužna priča koja nas obavezuje da i dalje obilazimo ovu porodicu.

Srcem za Modriču uz Lukiće

U Skugriću živi sedmočlana porodica Lukić. Otav Radenko i majka Jovanka svoje porodično gnijezdo sa petero maloljetne djece zaasnovali su u Skugriću u kući koju su dobili na korištenje od dobrih ljudi koji ne traže nikakvu naknadu za stanovanje. Naša organizacija u više navrata pomagala je porodicu Lukić a najznačajnija je bila pomoć u kupovini krave sa nekoliko organizacija i udruženja jer da bi prehranili porodicu Lukići su izrazili želju za kravom što im je i omogućeno. Porodica živi od dječijeg doplatka i od dnevnica na koje Radenko rado odlazi pa ga tako i ovom prilikom ne zatekosmo kod kuće. Mirko Đurić,Mirko Đurić,Kristina Objedović i Jovana Tomić obišli su Lukiće i uručili im paket jednokratne pomoći.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*