AKTUELNO

JELKANA PALJIĆ DOBILA POMOĆ

Kraj godine obilježilo je nekolikom akcija Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“, a jedna od njih je i uručivanje pomoći Jelkani Paljić.
Jelkana Paljić živi sama u Borovom Polju. Čitav život bila je veliki borac i vrijedna žena za koju komšije imaju samo riječi hvale, ali zadesi je velika nesreća. Prije dva mjeseca Jelkana ostaje bez glave kuće sina Zorana koji je iznenada preminuo u 44 godini života.
Kroz suze Jelkana nam priča:
– ,,Jedno jutro bolje da se nisam ni probudila, moj sin Zoran se nije mogao probuditi. Inače veliki radnik koji se bavio poljoprivredom i od toga izdržavao nas dvoje, jedne noći se ispričao sa majkom i otišao spavati da bi ga ujutru majka našla mrtvoga“.
Neutješna Jelkana priča nam:
– ,,Ostado bez svoga Zorana, moje glave kuće, uvijek se trudio da mi ništa ne fali ali eto dođe i taj crni dan da ga Bog sebi uze. Sada sam ostala sama, obilaze me komšije i trude se da mi uvijek pomognu a tu su uvijek uz mene ćerka, zet i unuke koje mi kad god mogu pomognu. Čitav život smo posvetili poljoprivredi a sada  sama neću moći toliko da radim tako da sam ostala bez prihoda za život a zima dolazi“ .

Ovu akciju realizovali smo u saradnji sa Jelenom Đurić našom omladinkom koja je ujedno i unuka od bake Jelkane.

,,Željela bih da se zahvalim rukovodstvu Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ jer su izašli u susret mojoj velikoj želji da pomognemo koliko toliko moju baku Jelkanu. Kroz rad u ovoj organizaciji vidjela sam dosta različitih slučajeva gdje smo pomagali ljudima ali meni lično jedna od najtežih akcija bila mi je ova jer se radi o mojoj baki. Znam koliko je teško baki te sam zamolila rukovodstvo HO ,,Srcem za Modriču“ za pomoć a oni čim su čuli životnu priču moje bake odmah pritrčaše u pomoć i na tome im se najiskrenije zahvaljujem“. – rekla je Jelena Đurić

Pored Jelene, baku Jelkanu obišli su Mirko Đurić i omladinac Milan Đurić, te na ovom primjeru vidimo kako u Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“zajednički radi jedna porodica jer radi se o ocu, sinu i bratićki, što svakako nije jedinstven slučaj u našoj organizaciji.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ zahvaljuje se svim porodicama koje kako finansijski tako kroz rad pomažu rad naše organizacije.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*