AKTUELNO

PAKET ZA SIMU BALAĆA

Simu Balaća mnogi Modričani poznaju kao vrijednog i momka koji od svoje rane mladosti radi da bi se prehranio. Godine su prolazile a Simo se nikada nije predavao teškoćama života,od dnevnice do dnevnice živio je. U međvremenu se i oženio suprugom Rosom Rakić i nastavio sa svojim uobičajenim životom tj da sa svojih deset prstiju sve zaradi kako bi on i supruga imali sredstava za život. Kako ga život nikada nije mazio tako se nažalost i nastavilo. Jednoga dana Simo odlazi da radi u šumu i prilikom rada pada mu drvo na nogu i lomi mu obije kosti. Brzom intervenciom modričke Hitne pomoći Simo je prebačen u Dobojsku bolnicu gdje je operisan. Ali ni tada ne staju nevolje za Simu, po izlasku iz bolnice teško je  hodao i naravno bio spriječen da obavlja uobičajene poslove, ali veći problem počelo je da predstavlja oporavak noge i opasnost od trombova. Simo ispočetka sam kupuje inekcije za razbijanje trombova ali brzo ostaje bez te mogućnosti jer inekcije koštaju. Ali u svakoj priči postoji nešto i dobro pa Simi priskaču upomoć prijatelji koji ga pomogoše kako finasijski tako i kroz nabavku lijekova.
Tako i do naše organizacije dođe priča o nevoljama koje prate našega sugrađanina Simu. Tragom te priče naši članovi obilaze Simu i u razgovoru sa njim odlučuju da mu se pomogne kupovinom hrane jer je to najpotrebnije za život. Odlukom humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ odlučeno je da se Simi Balaću dodijeli paket hrane i higijenskih namirnica u visini od sto konvertibilnih maraka.
Za realizaciju ove akcije zaduženi su Milica Stefanović, Predrag Zarić i Lora Ilić koji su ovu akciju realizovali u saradnji sa sveštenikom Nedeljkom Goranovićem i na tome im se najiskrenije zahvaljujemo.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*