AKTUELNO

SRCEM ZA MODRIČU U DUGOM POLJU *(FOTO)

Već je poznato da naša organizacija pomaže narod širom opštine Modriča a isto tako i opštine Vukosavlje,pa smo tako ovih dana izveli još jednu humanitarnu akciju za stanovnike sela Dugo Polje koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.Od samog početka djelovanja i rada naše organizacije naišli smo na odličnu saradnju sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve koji službuju na prostoru opštine Modriča,a jedan od njih koji nam je nekoliko puta slao pisma podrže i uručio zahvalnicu za naš rad jeste i dugopoljski sveštenik protojerej stavrofor Željko Matić. Tako pripremajući ovu akciju opet smo ga kontaktirali i zamolili da nas uputi na ljude kojima je naša pomoć potrebna. Naravno kao i uvijek do sada i ovaj put svešenik Željko odaziva se pozivu i sam odlučuje da krene sa nama u još jednu akciju.

Ovoga puta obišli smo ljude koji do sada nisu dobijali pomoć, s tim da smo u dogovoru sa dva čovjeka koja žive sami odlučili da podijelimo jedan paket na dva dijela jer kako i sami rekoše nemaju gdje uspremiti toliko namirnica, a ovako će ih uspjeti potrošiti.

Prvo smo posjetili šestočlanu porodicu Ristić, koju čine Jakov i supruga Dragana a pored njih tu su njihova djeca Milica (2 mjeseca)  i Sreto (3 godine) kao i Draganina djeca iz prvog braka Darko (8 godina),Dario (7 godina). Ova šestočlana porodica živi bez ikakvih primanja. Jedina primanja su kada Jakov ode na dnevnicu ili dječiji doplatak koji dobijamo samo za jedno dijete,pa smo nedavno uzeli kredit kako bi kupili traktor i priključke jer sada ćemo bar moći nešto i svoje zemlje obrađivati a i Jakov će nešto usjeti zaraditi radeći sa traktorom kaže nam Drgana. Pored neimaštine ova porodica ima problem i sa nedostatkom kupatila pa smo ovom prilikom slikali prostoriju namijenjenu za kuptilo jer je već ranije tu započeta gradnja ali nikada nije završena. Nadamo se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspjeti i u ovoj akciji kako bi ova porodica dobila kupatilo.Ali ovu porodicu ne napušta vedrina i dobro raspoloženje pa ih je ovih dana obradovao dobitak ćerke Milice, koja je se rodila dok smo spremali ovaj prilog. Već u samoj pripremi akcije naše članice i članice grupe Poklanjam Modriča Sandra Kojić, Tanja Popović Simić spremaju dječija kolica, odjeću i obuću za sve članove a pogotovu za bebu Milicu kako bi Dragana dočekala spremna porođaj. Za ovu porodicu naša nova članica Milica Đurić odlučila je da sama donira paket hrane i higijenskih namirnica i na tome joj se najiskrenije zahvaljujemo.

Nakon porodice Ristić posjetili smo i porodicu Janković u kojoj žive suprug Srećko, supruga Slavica i ćerka Angela(6 godina).Kao i kod porodice Ristić i kod porodice Janković  jedini izvor primanja je Srećkova dnevnica koju ovaj vrijedni čovjek zarađuje radeći na građevini ili drugim poslovima. Pored financijskih problema ove porodice,velike probleme ima i mala Angela jer bliži se početak škole u septembru kada bi ona trebala krenuti ali ona ima ogromnih problema sa govorom. Za sada smo se obraćali Dnevnom centru u Modriči i Centru za socijalni radu isto u Modriči da nam na neki način pomognu da Angela progovori pa sada čekamo odgovor reče nam Slavica. Takođe i ova porodica je pored paketa hrane dobila i paket odjeće.

Bosić Radovan i Dušan Lazić su dvojica komšija koja žive sami bez ikakvih primanja. Njih dva su se složila da podijele jedan paket jer nemaju uslova za čuvanje hrane na toplim danima,pa smo ispoštovali njihovu želju i obećali im da će u narednom periodu dobiti još jedan paket hrane. Ovom prilkom uvidjeli smo da Dušan nema frižider i da mu je postojeći krevet u užasnom stanju. Ali  već kod nas postaje praksa da mnoge priče imaju srećan kraj, baš ubrzo nakon posjete našoj organizaciji javlja se anoniman donator koji ima želju da pokloni dio namještaja koji mu ne treba. Baš među tim namještajem bio je i frižider i krevet koji smo odmah odvojili za Dušana a on brzo dogovara sa komšijom i organizuje prevoz kreveta i frižidera do svoje kuće.

U ovoj akciji učestvovali su :Sandra Kojić, Aleksandar Zarić ,Tanja Popović Simić, Milica Đurić, omladinke Sanja i Stojanka Šarčević i Sretenka Savić, na čemu im se zahvaljujemo u ime HO,,Srcem za Modriču“.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*