AKTUELNO

BOŽIĆI DOBILI KUPATILO !

Božići iz Krčevljana dobili su kupatilo. Ova priča sa sretnim završetkom zaslužuje da se podsjetimo kako je išla ova veće i malo skuplja naša humanitarna akcija.

Pa evo kako je to teklo, od početka…

2016-02-11-Krčevljani-porodica-Božić-1Modriča / Krčevljani, 12.02.2016.
KRČEVLJANI: BOŽICI SANJAJU KUPATILO

Na molbu toliskog sveštenika Slađana Savića otišli smo u Krševljane i posjetili porodicu Božic Filipa koji sa  suprugom  Jasnom ima dva sina 2010. i 2011. godiste.
Sveštenik, kao i komšije, imaju samo riječi hvale za ovu porodicu a njihova skromnost to i pokazuje pošto nikada nisu tražili niotkoga pomoć a problema imaju da je to za zaplakati. Neimaština ove porodice nije na žalost njihov najveći problem, što sam Filip kaže:
–  “Lako bi mi za to … “
I komšije potvrđuju da je on jako vrijedan čovjek i da ne bira posao.
Nego, veća muka pritisla ove poštene ljude. Sav novac koji Filip zaradi on daje svojoj djeci za lijekove pošto oba dječaka imaju velike srčane probleme i lijećenje je moguće samo u inostranstvu za šta, naravno, namaju para. Filip kao roditelj pokušava da svojoj djeci pruži koliko je to moguće. Uspio je razvesti vodu u kupatilo ali i sam kaže:
–  “Dalje ne mogu, uskratiću onda na lijekovima djeci.”2016-02-11 Krčevljani-porodica Božić (2)
Sam bi on to i uradio, zna mnogo poslova samo da mu je materijala ali opet kaže:
– “Mi imamo topao dom, neki nemaju ni to, pomozite njima.”
Te riječi potvrđuju da najteži slučajevi imaju i najvece srce!
Naš predstavnik Mitar Kršić kao ni mi nismo znali da su oba dječaka bolesna pa nas je to pogodilo sve zajedno još više, a pogotoivo što ta zlatna djeca kažu da im je najveća đelja da se kupaju kao ona djeca na TV-u !
HO Srcem za Modriču ovaj slučaj uzima kao prioritet i pokušat ćemo u što kraćem roku ispuniti želju ovoj dvojici naših junaka !

 

Modriča, 15.02.2016. godine
BOŽICI DOBIJAJU KUPATILO – HO SRCEM ZA MODRIČU OBEZBJEDILA 2.000 KM

Prije svega tri dana postavili smo prilog o teškoj situaciji porodice Božić iz Krčevljana, te nakraju i naglasili da ovaj slučaj uzimamo kao prioritet i  da ćemo pokušati u što kraćem roku ispuniti želju ovoj dvojici naših junaka.
Naše izjava nije ostala samo na pokušaju, nego smo u najkraćem mogućem roku uspjeli naći i konkretno rješenje.
Vanrednim angažovanjem uspjeli smo obezbjediti 2.000 KM kojima će Božićima biti urađeno kupatilo i makar na taj način pomoći ovoj porodici, ali prvenstveno ovoj dvojici divnih dječaka u njihovoj bolesti.

Modriča / Krčevljani, 25.02.2016.
Akcija “KUPATILO ZA BOŽIĆE”: Kupljena je oprema

Između ostalog, pisali smo…
Na našu veliku radost uspjet ćemo rješiti obadva problema, djeca će dobiti kupatilo a pored toga ugovorili smo specijalistićke preglede ljekara za obojicu dječaka da bi na osnovu precizne dijagnoze planirali naše sledeće aktivnosti po tom pitanju i tako pomogli u njihovom liječenju.
Naše izjava nije ostala samo na pokušaju, nego smo u najkraćem mogućem roku uspjeli naći i konkretno rješenje.
Vanrednim angažovanjem uspjeli smo obezbjediti 2.000 KM kojima će Božićima biti urađeno kupatilo i makar na taj način pomoći ovoj porodici, ali prvenstveno ovoj dvojici divnih dječaka u njihovoj bolesti.

Kontaktirali smo TR “Česma” iz Modriče i kupili kompletnu opremu za kupatilo, a oni su istu svojim vozilom dostavili do kuće Božića. Ovim putem se zahvaljujemo TR “Česma” iz Modriče na dobroj saradnji.

2016-02-25-OPREMA-ZA-KUPATILO-4_cr

 

.

I, na kraju….
11.04.2016. godine

BOŽIĆI DOBILI KUPATILO
Na kraju ove akcije, radovi na uređenju kupatila su gotovi i na našim slikama možete vidjeti da mali Božići napokon imaju kupatilo.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*