AKTUELNO

BOŽICI DOBIJAJU KUPATILO – HO SRCEM ZA MODRIČU OBEZBJEDILA 2.000 KM

Prije svega tri dana postavili smo prilog o teškoj situaciji porodice Božić iz Krčevljana, te nakraju i naglasili da ovaj slučaj uzimamo kao prioritet i  da ćemo pokušati u što kraćem roku ispuniti želju ovoj dvojici naših junaka.
Naše izjava nije ostala samo na pokušaju, nego smo u najkraćem mogućem roku uspjeli naći i konkretno rješenje.
Vanrednim angažovanjem uspjeli smo obezbjediti 2.000 KM kojima će Božićima biti urađeno kupatilo i makar na taj način pomoći ovoj porodici, ali prvenstveno ovoj dvojici divnih dječaka u njihovoj bolesti.
Da Vas ukratko podsjetimo.

2016-02-11 Krčevljani-porodica Božić (1)Na molbu toliskog sveštenika Slađana Savića otišli smo u Krčevljane i posjetili porodicu Božic Filipa koji sa  suprugom  Jasnom ima dva sina 2010. i 2011. godiste.
Sveštenik, kao i komšije, imaju samo riječi hvale za ovu porodicu a njihova skromnost to i pokazuje pošto nikada nisu tražili niotkoga pomoć a problema imaju da je to za zaplakati.  Neimaština ove porodice nije na žalost njihov najveći problem, veća muka pritisla ove poštene ljude. Sav novac koji Filip zaradi on daje svojoj djeci za lijekove pošto oba dječaka imaju velike srčane probleme i lijećenje je moguće samo u inostranstvu za šta, naravno, namaju para. Filip kao roditelj pokušava da svojoj djeci pruži koliko je to moguće. Uspio je razvesti vodu u kupatilo ali i sam kaže da ne može dalje jer mu nebi ostalo za lijekove djeci.
Djeca, ko djeca, najveće im je želja kupatilo, a roditeljima, naravno, njihovo zdravlje.
Na našu veliku radost uspjet ćemo rješiti obadva problema, djeca će dobiti kupatilo a pored toga ugovorili smo specijalistićke preglede ljekara za obojicu dječaka da bi na osnovu precizne dijagnoze planirali naše sledeće aktivnosti po tom pitanju i tako pomogli u njihovom liječenju.
Smatramo da smo sa naše strane učinili za sada dovoljno a da će se našim aktivnostima oko liječenja djece odazvati i drugi ljudi dobre volje, te da ćemo opet zajedno učiniti jedno humano djelo.
O daljnjem razvoju situacije mi ćemo Vas uskoro ponovo obavjestiti.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*