AKTUELNO

„Srcem za Modriču“ pomogla gradnju kuće za porodicu Đurić (FOTO)

Česte su humane priče iz naše Modriče, pa se Organizaciji “Srcem za Modriču” često jave ljudi koji žele pomoći drugima.

Tako i našu organizaciju pozva Borka Smiljić i upozna nas sa jednom velikom i plemenitom akcijom.

Đurić Ljuban (1976) i njegova sestra Đurić Ljubenka (1980) izbjegli su iz Lozne kod Banovića 90-tih godina, usljed ratnih strahota. Svoj privremeni dom našli su u Dragalovcima kod Prnjavora.

Njihov sadašnji dom malo je reći da je neuslovan. Žive u jednoj prostoriji u kući koja samo što se nije srušila, što se može vidjeti na slikama.

Kada su čuli za ovu priču izbjeglice sa Ozrena, Zavidovića, Vozuće i ostalih mjesta pokrenuli su humanitarnu akciju za ovu porodicu da im se napravi kuća u Modriči.

Ekspresno, zahvaljujući njihovim zemljacima, kupuje se plac u Modriči kreću radovi na kući. Radovi su došli do pred kraj samih zidarskih radova i izlivena je ploča na kući, te se kreće sa zidanjem nadozide i izlivanjem kose ploče i samog pokrivanja.

Kada nas je Borka upoznala sa ovom akcijom odlučili smo da pomognemo ovu unesrećenu porodicu. Pored nemaštine, ovu porodicu muči i bolest. Ljubenka je osoba sa posebnim potrebama i ne može bez pomoći brata Ljubana. Snalazili su se kako znaju i umiju dok dobri ljudi, kojih je puna Modriča, Ljubanu nisu našli posao i porodici Đurić ponudili smještaj u svojoj kući dok njihova ne bude sagrađena.

Na lice mjesta izašao je član HO „Srcem za Modriču“ Mitar Kršić i upoznao se sa neophodnostima za završetak gradnje kuće. Odlučili smo da donaciju od 513 KM uplatimo za komplet neophodnog željeza za kosu ploču kao i ostali potrebni materijal.

Zahvaljujemo se Borki Smiljić koja nas je upoznala sa ovom pokrenutom akcijom i iz dana u dan sve smo srećniji jer Modričani pokazuju da imaju veliko srce.

Leave a comment

Your email address will not be published.
*