AKTUELNO

SARADNJA HO,,SRCEM ZA MODRIČU“ I DOMA ZDRAVLJA MODRIČA

Kao što je poznato Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ bavi se humanitarnim i društvenim radom. Humanitarni rad se ogleda u podjeli paketa hrane, higijenskih namirnica, pomoći u ogrijevu, nabavci šporeta, akcije davanja krvi kao i novčanoj pomoći onim osobama kojima je taj vid pomoći potreban, dok društveni rad se ogleda u akcijama naših članova u vidu pomoći oko organizovanja predavanja na različite teme, ekološke akcije, pomoć u organizovanju različitih manifestacija u našem gradu itd.

U dosadašnjem radu uvijek smo imali pomoć nekolicine Modričkih privrednika kao i privrednika iz čitave republike Srpske koji su svojim učešćem na različite načine pomagali naše akcije. Tu naravno ne smijemo i zaboraviti i udruženja sa kojima sarađujemo a prvenstveno mislimo na Svetosavsku omladinsku zajednicu Modriča, Udruženje ,,Dijabet“, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi ,,Rafinerija ulja Modriča“, Srbi za Srbe  i Humanitarna organizacija ,,Nemanjići“ iz Tićina

Kako svake godine želimo unaprijediti naš rad odlučili smo da kontaktiramo nekoliko javnih ustanova u našem gradu sa kojim nismo imali do sada saradnju. Tako smo prije par dana kontaktirali rukovodstva Javne ustanove ,,Dom zdravlja Modriča“  i sa njihovim rukovodstvom dogovorili posjetu ovoj ustanovi. U prethodnih par dana naša delegacija na čelu sa predsjednikom Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“, gospodinom Draganom Sjeničićem obišla je ovu ustanovu i u razgovoru sa njihovim rukovodstvom dogovorila određen vid saradnje kako bi naš humanitarni rad bio lakši i efikasniji.

Nakon obavljenih razgovora gospodin Sjeničić rekao je sledeće:
–  “Drago mi je što smo na ovom prvom sastanku postigli veoma važne dogovore sa rukovodstvom ove važne ustanove u našoj opštini. Takođe drago mi je vidjeti ovu novu snagu i energiju koju nosi uprava ove  ustanove a koja je svakako prepoznala naš  humanitarni rad. Mi kao organizacija vidjećemo kako da pomognemo  Domu zdravlja u nabavci njima neophodnih aparata, medecinskih pomagala i opreme kako bi ova ustanova mogla nesmetano  da obavlja svoj rad. Takođe će radnici ove ustanove  na različite načine djelovati zajedno sa nama u našim humanitarnim pa i društvenim akcijama koje ćemo provoditi u narednom periodu. Još jednom bih se zahvalio upravi ove ustanove jer oni nam daju novi vjetar u leđa kako bi naš rad bio bolji i uspješniji“.

U ime Javne ustanove Dom zdravlja Modriča obratio nam se i doktor Srđan Davidović koji obavlja funkciju direktora ove javne ustanove:
–  “Htjeo bih se zahvaliti gospodinu Sjeničiću i Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ koji učiniše ogromna djela za sve stanovnike naše opštine. Mi u upravi Doma zdravlja smo prepoznali njihov rad i uvidjeli smo da možemo dosta pomoći ovim ljudima u njihovom radu, a kako i sami rekoše i oni su voljni da pomognu naš rad u nabavci potrebnih stvari za nesmetan rad naše ustanove. Tu prvenstveno planiramo nabavku sanitetskog vozila, aparata za labaratoriju, ortopedskih pomagala itd. Ono oko čega smo se apsolutno složili a to je da pokušamo putem različitih projekata da obnovimo ambulante koje se nalaze u seoskim mjesnim zajednicama kako bi svi stanovnici naše opštine lakše dobijali zdravstvene usluge. Već sa nekim narednim akcijama u pratnji članova Humanitarne oranizacije ,,Srcem za Modriču“ naće se i jedan do dva doktora ili sestre iz Doma zdravlja kako bi na licu mjesta pregledali osobe kojima se donosi pomoć i odmah utvrdili eventualne diagnoze ili uputili na dalje preglede jer se tu mahom radi o  osobama koja rijetko posjećuju Dom zdravlja, a već na ljeto potpisaćemo memorandum o međusobnoj saradnji između Doma zdravlja i Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“. – zaključio je doktor Davidović

Važno je napomenuti da dosadašnjim radom naša organizacija ima dosta dobru saradnju sa Javnim ustanovama kao što su Osnovne škole Sutjeska i Sveti Sava i naravno sa Srpskim kulturnim centrom koji nam uveliko pomažu kroz naš rad pa tako isto smo u planu kontaktirati još nekoliko ustanova sa naše opštine te sa njima vidjeti na koji način da sarađujemo jer zajedno možemo dosta više.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*