AKTUELNO

Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” – Švicarska u posjeti Opštini Modriča

Povodim otvaranja kancelarije za dijasporu a i buduće saradnje u okviru humanitarnog rada predsjednik Ho SZM CH Sjeničić Dragan posjetio je Opštinu Modriča i razgovarao sa prvim čovjekom opštine Jovicom Radulovićem, kao i direktorom kancelarije za dijasporu Mariom Jovićem i direktorom Centra za socijalni rad Dejanom Drinićem.

Jako sam zadovoljan razgovorom i izraženom zahvalnošću kao i datom podrškom načelnika Radulovica! Vidi se da je to iskreno priča i da u budućnosti možemo računati na odličnu saradnju. Što se tiče Kancelarije za dijasporu to je jedan predivan projekat koji smo mi iz HO SZM godinama pominjali. Samo otvaranje iste pokazuje ozbiljnost shvatanja vaznosti dijaspore i želje da se izrazi zahvalnost i pomogne ljudima koji žive i rade u inostranstvu.

Sam pristup direktora Maria Jovića je jako ozbiljan i garant je uspješne saradnje dijaspore i matice naravno uz obostranu korist! Na ličnom primjeru sam vidio koliko ovakva kancelarija moze ljudima iz inostranstva olakšati mnogo, a najviše oko raznih problema. Koristim ovu priliku da prenesem poruku gospodina  Jovica Radulovića cijeloj dijaspori da od sada imaju gde i kome da se jave oko raznih problema na koje dijaspora nailazi u rodnom kraju i da im će se uvjek pokušati pomoći.
Što se tice humanitarnog rada takođe smo svi bili jednoglasni oko ideje da se svi mi koji se bavimo humanitarnim radom okupimo oko Centra za socijalni rad i tako zajednički naš rad učinimo djelotvornim.

Dogovorili smo se da u oktobru svi zajedno napravimo radni sastanak gde bi faktički započeli izradu plana konkretne saradnje svih humanitarnih subjekata Opštine Modriča!

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*