AKTUELNO

HO “SRCEM ZA MODRIČU” U MILOŠEVCU *(FOTO)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ u saradnji sa Crkvenom opštinom Miloševac realizovala je novu humanitarnu akciju. Već nekoliko godina naša organizacija uspješno sarađuje sa Crkvenom opštinom Miloševac i zajedničkim snagama pomažu kako narod Miloševca tako isto i stanovnike koji žive u susjednoj mjesnoj zajednici u Donjim Kladarima. I ovom prilikom naši članovi su zajedno sa svestenikom Đokom Lazićem obišla tri porodice i donirala hranu u vrijenosti od 300 konvertibilnih maraka.

Ovoga puta obišli smo sledeće porodice:

Porodicu Pere Vidakovića, koju smo u nekoliko navrata pomagali tako što smo dali dio namještaja ovoj porodici, adaptirali prizemlje kuće, paketima hrane i naravno pomoći oko dobijanja doma za Perinog sina Mirka za vrijeme studiranja i plaćanje doma za jednu godinu studiranja. Ovaj čestiti čovjek pored svoje dvoje djece usvojio je i izdržava i troje djece koji su bratova unučad. Tako sa Perom žive dva sina Mirko (1993) godište-student, Bojan (1999 godište), te bratova unučad Sanja (1994 godište)-student, Dragana (14 godina) i Dragan (10 godina). O svih petero djece brine Pero koji im obezbijedi i hranu, odjeću kao i novac za školovanje sa svojih deset prstiju i pomoći od Centra za socijalni rad Modriča. Mirko (1993 godiše) je inače jedan od najboljih informatičara na regiji sa mnogim priznanjima i nagradama sa različitih takmičenja.

Porodicu Galešić, koju čine Vlado, supruga Dragana te djeca Maja, Marijana i Obrad. Porodica Galešić živi bez prihoda a jedini su im prihodi kada Vlado ili Dragana odu raditi na dnevnici.Ovom prilikom smo ovoj porodici donirali i paket odjeće namijenjene za djecu.

Zatim smo posjetili i Milenka Popovića. Sa Milenkom živi ćerka Danijela. Kako smo već nekoliko puta obilazili Milenka upoznati smo da Milenko boluje od tuberkoloze. Pored bolesti koja je napala ovog nesretnog čovjeka veliki je problem što kuća u kojoj žive ne pripada Milenku već je vlasništvo Mjesne zajednice Miloševac, koja je ustupila kuću na korištnje ovoj porodici.

Nakon završetka ove akcije za naš sajt izjavu dala  je naša članica  Milica Stefanović koja je zajedno sa Mirkom Milinkovićem koordinator naše organizacije za Miloševac i Donje Kladare. Ovom prilikom Stefanovićeva izjavila je sledeće:
–  “Veliko hvala našoj organizaciji koja i ove godine pomaže stanovnike Miloševca kojima je pomoć neophodna. Evo već treću godinu obilazimo  porodice u Miloševcu , ali naravno i nakon ove tri porodice koje danas obiđošmo tu ne stajemo tako ćemo još jednom u toku godine obići Miloševac i pomoći još tri porodice. U ime svih porodica želila bih se zahvaliti svim ljudima dobre volje koji uplaćuju svoje članarine i na taj način pomažu ljude kojima je pomoć neophodna“.

Našu organizaciju ovoga puta predstavljali su :Milica Stefanović, Mirko Milinković, Aleksandar Zarić i omladinci Risto Kojić i Predrag Zarić.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ se zahvaljuje članovima koji realizovaše ovu akciju kao i protojereju stavroforu Đoki Laziću za svu dosadašnju pomoć u realizaciji akcija.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*