AKTUELNO

Paket za Lazić Dragomira *(foto)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ često nailazi na slučajeve gdje komšija za komšiju traži pomoć. Ovih dana naišli smo na još jedan primjer dobre komšijske saradnje.Iako ne žive blizu jedan drugoga Luka Petrović posredstvom naše članice Nade Ignjatović kontaktirao je rukovodstvo Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ i upoznao sa životnim patnjama Dragomira Lazića.

Dragomir Lazić je izbjeglica iz Živinica. Čitav rat proveo je u rovu i kao takav postao je borac 1.kategorije. Završi se rat a Dragomir ostade bez ičega i prinuđen da krene život iz početka.Tako se nastani u Modriči u naselju Dobrinja i poče raditi različite poslove kako bi nešto para zaradio za život.Dok je radio Dragomir uspijeva kupiti i nedovršenu kuću u kojoj i sada živi.Uslovi u kući su veoma teški,sam primjer da nema kuća ni poda,toaleta,kupatila itd dovoljni su pokazatelji u kakvim

uslovima Dragomir živi.Prilikom naše posjete nismo zatekli Dragomira alinaši omladinci koji su i ovoga puta sami izveli akciju mogli su se uvjeriti u kakvim teškim uslovima Dragomir živi.

Ovu akciju kao što smo rekli realizovale je naša omladinke Vanja i Saška Grašarević,Jelena Lalić i Kristina Cvetić i ovom prilikom Dragomiru su uručile paket sa osnovnim životnim namirnicama.Pored naših omladinki do Dragomrove kuće proveo nas je Luka Petrović koji je kao što rekošmo i upoznao nas sa životom Dragomira Lazića.

Svim učesnicima u ovoj akciji najiskrenije se zahvaljujemo. 

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*