AKTUELNO

KOPRIVNA: ČINI DOBRO DA TI SE DOBRO VRATI *(FOTO)

Kako kaže naš naslov i ovoga dana naša Humanitarna organizacija ,,Srcem za modriču“ po dobrom starom običaju učini još jedno dobro dijelo.
Danas smo obišli u Koprivni četiri porodice koje žive u izuzetno teškim uslovima. Kao što je već i po navici i ovaj put smo kontaktirali sveštenika protojereja Jadranka Stojanovića, koji je i sam član naše organizacije pa smo ga zamolili da nas uputi na porodice kojima je potrebna pomoć i naravno da zajedno sa nama obiđe svoje parohijane.

Zamolili smo sveštenika Jadranka Stojanovića da nas upozna sa aktivnostima koje su sproveli članovi HO,,Srcem za Modriču“ zajedno s njim.
–   ,,Danas sam zajedno sa svojim prijateljima iz Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ obišao četiri porodice sa prostora Crkvene opštine Koprivna. Kao što se kaže, čini dobro da ti se dobro vrati, tako i članovi ove organizacije po ko zna koji put posjećuju Koprivnu i uručuju pakete socijalno ugroženim porodicama. Ja kao sveštenik ove parohije kao i sav narod ove parohije nikada se neću moći dovoljno zahvaliti predsjedniku Humantarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ gospodinu Draganu Sjeničiću, njegovoj porodici kao i njegovim saradnicima i u Švajcarskoj i u Modriči na svemu što uradiše za našu Koprivnu i Modriču do sada. Neka im Bog vrati sve u dobru, zdravlju i sreći“ .

Obišli smo porodicu Đorđa Markovića koji živi sa suprugom Smiljom. Ovaj bračni par živi u skromnoj kući bez ikakvih primanja. Da bude veća nesreća ove porodice Đorđe je invalid od mladosti, ali kako starost pritisce tako se i Đorđe sve teže kreće . Tu je uvijek njegov vjerni pratilac supruga Smilja koja mu u svemu pomaže ali i nju je pritisla starost ali i tako u poznim godinama uspijeva da zasadi malo povrća kako bi uspjeli preživjeti, jer nemaju nikakvih primanja.

Nakon porodice Marković obišli smo i porodicu Bogoljuba Kuzmanovića koji živi sa sestrom Slavojkom. Bogoljuba nismo zatekli kući ali tu nas je dočekala njegova sestra Slavojka koja spada u red osoba sa posebnim potrebama. Oba ukućana iz ove kuće žive od socijalne pomoći koja svakako nije dovoljna za život čovjeka ali snalaze se sami kako mogu i umiju, pa zasade i povrće u skladu sa svojim mogućnostima.

Takođe smo posjetili i Mioljku Todorović koja živi sama sa dvoje djece Stefan ( 8 godina) i Danijel (6 godina). Humanitarna organizacija,,Srcem za Modriču“ već je pomagala porodicu Todorović kada je ovoj porodici urađeno kupatilo, renoviranje kuće kao i obezbiježeni paketi hrane i igračaka i školskog pribora za djecu. Da podsjetimo čitaoce ova sada tročlana porodica živi bez ikakvih primanja, a da tuga veća bude prvo je 2013.godine u Sočiju poginuo Mioljkin suprug a zatim prije nekoga vremena umire i Mioljkin otac tako da je sada Mioljka prepušena sama sebi u odgoju dvoje maloljene djece koja tek trebaju da se školuju. Ovom prilikom pored uobičajenog paketa hrane i higijenskih namirnica takođe smo donirali i paket odjeće za djecu jer bar da na ovaj način pomognemo Mioljki da uštedi koju marku koja će joj svakako trebati da se othrane ova dva lijepa dječaka.

I na kraju naše posjete obišli smo najstariju Koprivljanku baku Stoju Mićić. Baka Stoja živi u staroj kući sa ćerkom Nadom bez ikakvih primanja. Baka Stoja se otežano kreće jer su je stigle godine ali i dalje vedra lica dočeka nas na svome pragu. Kako kaže baka Stoja,godine su me pritisle ali borimo se kako možemo ali prije par dana kada naiđe voda zbog izlivanja lokalnog potoka potušiše se i pilići od vode tako da baki Stoji ostade samo krava da bi mogli preživjeti. Nabujale vode oštetile su i pristupni most koji vodi do njene kuće, ali reče nam baka da su dolazili ljudi za popis štete pa da su i evidentirali i taj most.

U današnjoj akciji pored sveštenika protojereja Jadranka Stojanovića prisutni su bili i članovi Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Mitar Kršić, Sanja Jakovljević, te omladinci Hristijana Stojanović i Teodora Vidović.

Zamolili smo našu novu članicu Sanju Jakovljević da nam kaže u par riječi zašto i kako je pristupila HO..Srcem za Modriču“.

–  „Danas mi se ispunila jedna velika želja a to je da budem član Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“. Do sada nisam stizala da se učlanim u ovu organizaciju zbog privatnih obaveza, ali evo danas kada sam zajedno sa ovim dobrim ljudima obišla sve ove porodice i mogu vam reći da se osjećam srećno i ponosno što sam član ove, mogu slobodno reći jedne velike humanitarne porodice. Posebno mi je drago što je moja prva akcija bila u mojoj Koprivni jer pomoći ljudima u nevolji je velika čast a pogotovo pomoći mogu reći svojim komšijama je još veća čast. Radujem se sledećoj akciji kojoj ću se svakako odazvati u skladu sa mojim mogućnostima jer pomozimo drugima i učinimo dobro djelo da bi se to i nama vratilo.

Humanitarna organizacija se zahvaljuje svim članovima koji pomogoše u realizaciji ove akcije.

Vaša Srcem za Modriču

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. KOPRIVNA: ČINI DOBRO DA TI SE DOBRO VRATI *(FOTO) – modričaINFO

Leave a comment

Your email address will not be published.
*