AKTUELNO

HO “SRCEM ZA MODRIČU” OBIŠLA PORODICU SAVIĆ U TOLISI

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ obišla je četveročlanu porodicu Savić u Tolisi i tom prilikom uručila standardni paket hrane i higijenskih namirnica. Krsta Savić (1936 godište), supruga Mitra (1939 godište), sin Luka (1965 godište) i kćerka Mila (1967 godište), žive u veoma teškim uslovima. Ova četveročlana porodica živi u kući koja je bez kupatila i u veoma lošem stanju.
Pored veoma loših uslova za život ova porodica se bori i sa bolešću jer Krsta vidi svega 20%, a supruga Mitra ima srčanih problema, dok sin Luka boluje od PTSP sindroma. Ova porodica živi od minimalnih primanja tj. 85 konvertibilnih maraka socijalne pomoći koja jedva da zatvore troškove lijekova za oboljele članove ove porodice. O bolesnim članovima porodice brine se jedini zdravi član, kćerka Mila, tako iako bi htjela otići negdje nešto uraditi ne može jer ostali članovi zahtijevaju svakodnevnu brigu i njegu.

Za realizaciju ove akcije zadužen je bio Mirko Đurić koji je i porijeklom iz Tolise. On je zajedno sa svojim sinom, a našim omladincom Milanom Đurićem obišao porodicu Savić.

,,Danas smo obišli porodicu Savić  i uručili im paket prehrambenih namirnica. Kao što možete vidjeti iz slika ova porodica živi u veoma teškim uslovima. Ništa ih nije zaobišlo od neimanštine  pa do bolesti. Tužna je slika kada vidite ovakvu porodicu u kojoj od četiri člana jedino kćerka je zdrava i sposobna. Ali evo i ova porodica na njima znan način provodi dane. Posebna draž ove akcije je u tome što dolazi pred Svetoga Nikolu koji je i krsna slava ove porodice, što će im svakako omogućiti ljepšu proslavu krsne slave“ – rekao je Mirko Đurić.

Porodici Đurić zahvaljujemo na realizaciji ove akcije dok porodici Savić želimo da lijepo proslave svoju krsnu slavu.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*