AKTUELNO

HO „SRCEM ZA MODRIČU“ PONOVO U AKCIJI *(FOTO)

Kao što smo i obećali prilikom obilazka Botajice ponovo smo obišli porodicu Šarčević. O porodici Šarčević smo pisali više puta, pa ćemo ovaj put ponoviti priču sa našeg sajta.

Već nekoliko puta smo obilazili porodicu Šarčević, pa smo se opet odlučili da ih posjetimo. Ovu porodicu čine otac Zoran, supruga Senada te djeca Stefan (17), Kristijan (7), Mirjana (6), Teodora i Teodor (5) i Smilja (1) godinu. Ova osmočlana porodica živi u veoma teškim uslovima, u prizemlju kuće u dvije prostorije žive svi zajedno, pa čak i dio djece spava na dušecima poredanim po zemlji jer nemaju dovoljno kreveta.

U razgovoru sa Zoranom rekao nam je sledeće:
–  ,,Nažalost veoma teška nam je situacija, puna nas je kuća a živimo samo od 300 KM dječijeg doplatka i nešto malo uspjednem zaraditi na dnevnicu kada me neko iz sela pozove. Stefan ide u srednju školu i njemu moram platiti svaki mjesec kartu ali opet se borimo neka su djeca živa i zdrava a mi ćemo sa neimaštinom nekako izaći na kraj“ – reče nam Zoran.

Pored neimaštine ovu porodicu stežu muke i oko djece jer sva djeca imaju smetnje u govoru pa je potreban rad stručnih službi sa njima.
Supruga Senada dodaje:
– ,,Prehranićemo se nekako ali molim vas da mi pomognete, dijete ne mogu dojiti pa kupujemo hranu za dijete a to je skupo, nemamo ni pelena, fali mi obuće i odjeće za djecu, fali nam i šporet, ne znam kako ćemo prezimiti“.

U ime Humanitarne organizacije obećali smo da ćemo čim prije dostaviti i odjeću i obuću za djecu kao i posteljinu koju smo dobili od donatora i tu ćemo akciju veoma brzo realizovati.
I kao i uvijek do sada i ovaj put smo održali obećanje te smo ovoj porodici u saradnji sa našom omladinom dodijelili paket odjeće, obuće,posteljine i igrački za djecu.

Zamolili smo našu omladinku Đurđinu Stokić da nam kaže nešto više o ovoj akciji.
–  „Kada smo prije par mjeseci obišli porodicu Šarčević i uvidili u kakvim uslovima žive odmah smo se dogovorili sa našim starijim članovima da ovu porodicu uzmemo kao prioritet i da im čim prije doniramo odjeću, obuću, posteljinu i naravno i igračke za djecu. Veoma sam se osjećala tužno prilikom prošle posjete ovoj porodici jer ja sam u životu imala sve ali ova djeca nažalost žive u ovako lošim uslovima, pa se nadam da smo današnjom posjetom bar na tren unijeli sreću u njihove živote. Možete i sami vidjeti koliko su se djeca obradovala današnjim poklonima. Veliko hvala i donatorima koji svakodnevno u našu organizaciju donose odjeću, obuću igračke te tako pomažu ljude sa prostora naše opštine“.

Pored Đurđine Stokić u Botajici su bile naše omladinke Stojanka Šarčević i Sretenka Savić.

Paralelno dok su naše omladinke bile u Botajici još jedna ekipa članova Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ , obišla je po prijedlogu našeg člana Mirka Đurića i porodicu Filipović u Tolisi.
Četveročlana porodica Filipović živi u trošnoj kući bez vode, kupatila i toaleta. Kako nam reče Milan Filipović kuća je dosta stara i u nju nema smisla ulagati. Pokušaću da počnem sa gradnjom nove kuće ukoliko obezbijedim novac. Milan je borac prve kategorije i od svojih deset prstiju izdržava suprugu Dariju i djecu Igora i Aleksandra.
Kako kaže sam Milan:
– „Snalazim se svakako samo da zaradim koju marku, ne mogu reći da sam gladan jer posijemo i nešto zemlje ali hvala vam na ovoj pomoći jer dobro će mi doći.“

Porodici Filipoović pored standarnog paketa prehrambenih i higijenskih namirnica ovaj put smo uručili i paket odjeće prvenstveno za djecu. Tu je najviše stvari za dvomjesečnu bebu Igora, kojom smo pored odjeće putem donatora obezbijedili i jedna kolica i paklo pelena koje će svakako dobro doći ovoj vrijednoj porodici koji i uprkos nedaćama bore se da obezbijede svojoj djeci život dostojan čovjeka.
U Tolisi su u ime HO ,,Srcem za Modriču“ bili omladinci Jelena Zarić i Risto Kojić u pratnji naših članova Mirka Đurića i Mitra Kršića.

 

Zahvaljujemo se svim članovima naše organizacije i koji su i ovaj put pokzali da smo jedna velika porodica koja ne bira ni mjesto ni vrijeme da bi drugom pomogli.

Vaša Srcem za Modriču

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. HO „SRCEM ZA MODRIČU“ PONOVO U AKCIJI *(FOTO) – modričaINFO

Leave a comment

Your email address will not be published.
*