AKTUELNO

Velika Vaskršnja akcija na Garevačkoj parohiji *(FOTO)

Već je postala tradicija da Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču” pred velike praznike organizuje humanitarne akcije. Ove godine pred Vaskrs izbor je pao na Garevačku parohiju u kojoj službuju sveštenici Nikola Goranović i Nenad Jeremić i koji su se već isticali po svom humanitarnom radu. Ova dva sveštenika su u dogovoru sa upravom naše organizacije pripremili spisak pet porodica koje su socijalno ugrožena ili se nalaze u teškim životnim situacijama pa im je neophodna pomoć.

Ukupna vrijednost ove humanitarne akcije je 500 konvertibilnih maraka i ovom prilikom obišli smo sljedeće porodice:
● Biljanu Dabić-samohrana majka maloljetne djevojčice. Prije par godina preminuo joj suprug i od tada sama brine o ćerki. Trenutno jedina primanja su porodična penzija
●Cvijeta Draškić-živi u veoma teškim uslovima sa sinom Sinišom i ćerkom Snježanom koji su oboje teško bolesni. Jedini prihodi su im socijalna pomoć.
●Porodica Arsić-Ova osmočlana porodica živi u teškim uslovima sa primanjima u vidu dječijeg doplatka,socijalne pomoći i od dnevnica na koje odlazi glava kuće Slađan. Od osmero ukućana šestero je djece od kojih je jedno dijete sa posebnim potrebama.
●Porodica Vidaković-ova porodica zahvaljujući angažmanu dobrih ljudi dobili su sređenu kuću za život u kojoj trenutno borave. Ova šestočlana porodica od kojih je četvero djece žive sa primanjima u vidu dječijeg doplatka i socijalne pomoći. Od četvero djece iz ove porodice jedno je dijete sa posebnim potrebama.
●Jedna baka iz Garevca-baka živi u veoma teškim uslovima ali kako je gluva nismo mogli saznati njeno ime.

Zahvaljujemo se Ocu Nikoli Goranoviću koji je sa našim članovima obišao sve ove porodice i pomogao realizaciju ove akcije.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*