AKTUELNO

SREĆAN ROĐENDAN HUMANITARCI , SREĆNA DVOGODIŠNJICA RADA HO SRCEM ZA MODRIČU

N O V O - OSNIVANJE HO SRCEM ZA MODRIČU U MODRIČI

Draga braćo i sestre, evo prođe i dvije godine od početka našeg rada. Da li smo mogli više? Da li bolje? Jesmo, i nadamo se da ćemo u budućnosti biti još bolji, mada i sa ovim rezultatom koji smo postigli do sada moramo biti zadovoljni jer iskreno nije malo urađeno.

URAĐENO JE 95 AKCIJA
U NOVCU POSLANO OKO 60 000 KM

1.PAKETE HRANE DOBILE SU 124 SOCIJALNO UGROŽENE  PORODICE
2.UČESTVOVALI SMO U LIJEĆENJU 14 OBOLJELIH NAŠIH SUGRAĐANA
3.IZGRADILI SMO 4 KUPATILA I UČESTVOVALI U RENOVIRANJU 3 KUĆE S.U.PORODICA
4.OBRADOVALI 250 MALIŠANA NOVOGODIŠNJIM I BOŽIĆNIM PAKETIĆIMA
5.OBEZBJEDILI SLATKIŠE ZA BOŽIĆNO PIJUKANJE ZA SVIH 13 CRKAVA
6.PRIPADNICIMA CIVILNE ZAŠTITE RK.VIDRA KUPILI ĆAMAC, KOMPIJUTER I OBEZBJEDILI OPREMU
7.U MAJSKIM POPLAVAMA OBEZBJEDILI 40 TONA HRANE
8.MODRIČKOM OBDANIŠTU OBEZBJEDILI IGRAČKE
9.OBEZBJEDILI GARDEROBU ZA 20 NOVOROĐENČADI
10.ODLIČNOM UČENIKU IZ S.U.PORODICE PLATILI ĐACKI DOM ZA GODINU DANA
11.ODLICNOJ UČENICI IZ S.U.PORODICE KUPILI KOMPJUTER
12.JEDNOJ S.U.PORODICI PLATILI STRUJU
13.JEDNOJ S.U PORODICI KUPILI 5 METARA DRVA
14.UčESTVOVALI U AKCIJI OBEZBEĐIVANJA SREDSTAVA ZA DOM ZA DJECU SA P.P
15.POMOGLI SOZU U ODLASKU U OBILAZAK HRAMA SVETOG SAVE U BEOGRADU
16.ORGANIZOVALI DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI ZA DVOJE OBOLJELIH
17.OBEZBJEDILI UČENICIMA U DUGOM POLJU VIDEO PROJEKTOR
18.JEDNOG UČENIKA IZ S.U.PORODICA POSLALI NA ESKURZIJU

Evo pred nama je dvije godine rada i mislimo da možemo biti zadovoljni što se lično naše grupe tiče, ali naravno i mnogo ne zadovoljni jer nemožemo pokriti sve potrebne ugrožene kategorije koje bih željeli. Uraditi ćemo sve da to poboljšamo i jedan od naših većih projekata je osnivanje HO SRCEM ZA MODRIČU-MODRIČA koja će biti sastavljena od ljudi koji žive u Modriči a koji su spremni dati jedan dio vremena i sebe da bi pomogli svojim sugrađanima.
Takođe, iako je bilo malih nesuglasica i raznih prepreka u prošlosti možemo reči da se sve to sada ispeglano i da HO SZM ima sada podršku svog stanovništva kao i podršku svih političkih aktera bila to pozicija ili opozicija. Tome je dobrinjeo i nas čvrst stav da se HO SZM neće mješati ni po koju cijenu u politički život svoga grada i njegovog stanovništva i da će samo ostati u okvirima humanitarnog rada i pomoći svom ugroženom stanovništvu.
Takođe, nakon dvije godine rada i saradnje sa sveštenstvom SPC uvidjeli smo da je to bio pravi potez i mnogo smo ponosni na tako divnu saradnju sa modričkim sveštenicima koji su izrazili veliku brigu za svoj narod u čemu im se mnogo zahvaljujemo.
Ovim putem bih da se posebno  zahvalim svim našim članovima donatorima  HO SZM koji su dali poverenje našem timu i iz dana u dan dovode u naše redove još humanih ljudi. Pokazali su time da nam vjeruju u ćemu im veliko hvala.
Takođe, veliko im hvala što sada kada imaju sve nisu zaboravili šta je to nemati i što nisu zaboravili svoj rodni kraj.
Srećna nam dvogodišnjica našeg rada braćo i sestre!

N O V O !!!

OSNIVANJE HO SRCEM ZA MODRIČU U MODRIČI

Nakon dve godine našeg rada uvidjeli smo potrebu još većeg našeg angažovanja u cilju omogućavanja što veće pomoći našem stanovništvu.
Zato HO SZM 1. jula pokreće projekat osnivanja iste organizacije i u samoj Modriči. Znači, sada će postojati jedna HO SZM ali podjeljena na dva zasebna dijela HO SZM CH ( organizacija smještena u inostranstvu) i HO SZM MD (organizacija smještena u Modriči).
HO SZM MODRIČA okupiće kvalitetne ljude koji su željni  iskreno pomagati svoj grad. U interesu toga obavljeni su razgovori sa budućim rukovodiocima organizacije i dogovoreno je da je  strogo  zabranjeno i spominjanje politike u grupi a kamo li pokušaji nekakvog političkog djelovanja.
Mimo grupe članovi imaju pravo raditi sta hoće, ali u grupi mora da se poostuje dogovor.
HO SZM MD imat će više pravaca svog djelovanja. Uz dijeljenje pomoći ima u planu pokušati poboljšati raznim manifestacijama (druženjima, predavanjima, sportskim natjecanjima..) vjerski, kulturni, sportski …. život svoga grada i njegovog stanovnistva.
Mislimo da zajedno ove dvije organizacije mogu uraditi mnogo za svoj grad zato vas dragi sugrađani molimo da nam date podršku i sami da se uključite u rad HO SZM MD.
Kancelarija HO SZM MD biti će u SKC kod Kino sale.
Prvog jula zvanično počinje sa radom HO SZM MD i vec 2. jula pravi kao svoju prvu akciju dobrovoljno davanje krvi koje će se održati u prostorijama Kino sale SKC.
Neka je sa srećom HO SZM MD !

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*