AKTUELNO

SESTRE JEVTIĆ POMAŽU RODNU KOPRIVNU

Svaka priča o humanitarnom djelovanju na prostoru naše opštine,je posebna po sebi. Ovih dana putem Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ realizovana je još jedna akcija pomoći u Koprivni.
Prije par dana rukovodstvo naše organizacije kontaktirala je Sanja Lendić, rođena Jevtić a sa ciljem da sa svojim sestrama pomognu jednu višečlanu porodicu u Koprivni. Zašto baš Koprivna? Sanja i njene sestre Tanja i Maja, su kćerke pokojnog  Branka Jevtića i sve tri su rođene u Koprivni. Nakon smrti oca život ove tri sestre vodi daleko od rodne Koprivne, pa tako Tanja živi u Engleskoj, Maja u Holandiji, a Sanja trenutno živi i radi u Modriči. Iako ih je život odveo iz njihove rodne Koprivne  ove tri dobre žene nisu nikada zaboravile svoj rodni kraj. Tako su kontaktirale naše članove i razmijenili mišljenja o porodici koju bi pomogli.Veoma brzo smo se složili da pored nekoliko porodica koje žive u Koprivni da svakako jedna od najugroženijih porodica je svakako porodica Kuzmanović. O ovoj porodici nekoliko smo puta pisali ali i ovaj put prisjetiti ćemo se priče o njima. Đorđo i Draženka Kuzmanović sa svojih šestero maloljetne djece (Stojan 16,Goran 13,Stefan 11,Ilija 8,Rado 6 i Dražen 4 godine) žive u veoma teškim uslovima,bez kupatila,vode u dvije nedovršene sobe . Jedina utjeha je da bar imaju struju u svom skromnom domu. Pored neimaštine ovu porodicu muku muči i ta da svih šestero djece spada u red osoba sa posebnim potrebama. Kako smo već i pisali ovoj djeci je bio neophodan logoped, pa je zalaganjem sveštenika Jadranka Stojanovića i uz pomoć Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“,Dječijeg fonda ,,Sveti Sava“ iz Skandinavije i mikrokreditne organizacije Eki u Koprivljanskoj školi dva puta u toku sedmice sa ovom djecom radi logoped.U odnosu na naše ranije posjete možemo vidjeti da je rad sa ovom djecom donosi ogromne pomake,pa tako prilikom naše posjete kako nisu bili prisutni roditelji našli smo tri brata kod kuće i sa njima se veoma lijepo ispričali.Baš u našem povratku sretošmo i majku Blaženku sa dvoje djece kako ih vodi sa časova kod logopeda dok je šesto dijete u školi.

O ovoj akciji reće nam par rečenica Sanja Lendić:
–  “Kao što ste već upoznati,nas  tri sestre rođene smo Koprivljanke,ali život nas je odveo iz ovog sela ali ga nikada nismo zaboravile.Tako smo Tanja,Maja i ja smo odlučile da pomognemo jednu višečlanu porodicu iz Koprivne.Tako smo kontaktirali Mitra Kršića koji je član HO,,Srcem za Modriču“ i u razgovoru sa njim odlučili da to bude porodica Kuzmanović.Svjesni smo da je puno porodica koje su socijalno ugrožene ali pogodila nas priča o šestero djece koji žive u veoma teškim uslovima.I sama kao pedagog škole upućena sam kroz kakve probleme prolaze ova djeca pa sam već i slala odjeću za ovu djecu.Danas sam zajedno sa Mitrom Kršićem isporučila ovaj paket hrane koji će svakako uveliko pomoći ovoj porodici. Kada smo odlučili za ovu donaciju dugo smo razmišljale kako da realizujemo ovu akciju i onda smo se odlučili za ,,Srcem za Modriču“ jer su oni jedna od najaktivnijih organizacija u pogledu humanitarnog djelovanja a Mitar i ja smo kolege sa posla pa smo veoma brzo našli način za ralizaciju ove akcije.Svakako u narednom periodu Maja,Tanja i ja ćemo pomoći još porodica a takođe i rad HO,,Srcem za Modriču“ jer velike stvari učiniše kako za našu Koprivnu tako i za čitavu Modriču“ – zaključila je Sanja Lendić.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ od srca ze zahvaljuje Tanji i Maji Jevtić kao i Sanji Lendić jer pokazaše da imaju veliko srce kada ovako  odlučiše da pomažu svoj rodni kraj.

Vaša Srcem za Modriču

 

1 Comment on SESTRE JEVTIĆ POMAŽU RODNU KOPRIVNU

  1. Pozdravljeni; pri vseh informacijah o nakupu, pripravi, prednostih..pa močno pogrešam konkreten nasvet, kako gredo “obnoviti..namreč po kakšnem letu, dvehse zelo posede in potemspet nova ali prenova? Hvala za kakršnokoli informacijo, lep pozdrav, Darinko

Leave a comment

Your email address will not be published.
*