AKTUELNO

PREDBOŽIĆNA AKCIJA

Kao svake godine tako i ove godine pred Božić Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ obiđe nekoliko porodica i uljepša im nadolazeći praznik.
Već nekoliko godina unazad porodice sa prostora Opštine Modriča obraduje naša sugrađanka Danijela Mitrović koja živi i radi u Njemačkoj. Jedna od najstarijih članova Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ i ove godine je obradovala četiri porodice svojim poklonima, kako bi Božić dočekali u sreći i proslavili ga na najljepši način. U saradnji sa jerejom Nedeljkom Goranovićem ovoga puta obišli smo četiri porodice u Mjesnoj zajednici Modriča 5.

Devetočlana porodica Arsić živi u veoma skromnim uslovima. Suprug Slađan, supruga Milijana i njihovih sedmero djece žive od socijalne pomoći i dječijeg doplatka. Da bi život ove porodice bio bolji pobrinuo se suprug Slađan koji je od skora zaposlen u jednoj Modričkoj firmi pa će sa njegovom platom koliko toliko život ove porodice biti bolji. Naša članica Danijela Mitrović ovoj porodici je poklonila pečenicu pred Božić i školski pribor za djecu koja pohađaju školu, dok je za ostalu djecu obezbijedila igračke.

Porodica Ćirković koju čine suprug Nenad, supruga Rada i djeca Danijela i Danijel živi bez finansijskih prihoda. Život ove porodice čini se još težim činjenicom da je Nenad preživjeo moždani udar. Za ovu četveročlanu porodicu Danijela je obezbijedila pečenicu pred Božić.

Četveročlana porodica Nikolić, koju čine majka Anđelka sa sinovima Nemanjom, Stefanom i Brankom dobila je od Danijele pečenicu pred Božić. Ova porodica živi samo od Anđelkine plate koju zarađuje u jednoj modričkoj firmi. Sinovi Nemanja i Stefan brinu o majci i bratu koliko mogu jer prije par godina ova porodica je izgubila glavu kuće Aleksandra, koji je preminuo od posljedica moždanog udara.

Veselinović Stana živi sama. Supruga poginulog borca živi sama sa 180 konvertibilnih maraka penzije, što joj svakako nije dovoljno za život, ali Stana se bori da preživi na različite načine. Ovom prilikom Dobrotvorna organizacija eparhije Zvorničko-Tuzlanske ,,Trojeručica“ Stani je uručila paket hrane, a naša Danijela čuvši za težak i tužan život Stane kupuje joj veš mašinu jer joj je stara dotrajala i nije se mogla popraviti i jedan ormar za stvari jer joj se Stana požalila da joj fali ormar za stvari.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ zahvaljuje se učesnicima u ovoj humanitarnoj akciji Danijeli Mitrović, Anđeli Jelisić i Mitru Kršiću. Takođe se zahvaljujemo i Ocu Nedeljku Goranoviću na pomoći u realizaciji ove humanitarne akcije.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*