AKTUELNO

POMOĆ ZA PETROVIĆE

O sedmočlanoj porodici Petrović pisali smo nekoliko puta. Ova sedmočlana porodica živi u veoma teškim uslovima. Glava kuće Blagoje preživio je tešku nesreću i još se oporavlja od nje tako da trenutno ova porodica živi od 405 konvertibilnih maraka koje prima Blagojeva ćerka Dragana po osnovu materinskog dodatka.Prije godinu dana Dragana dobija sina Lazara i kuću Petrovića obuzima velika sreća.Naša organizacija brzo saznaje za rođenje maloga Lazara kojega život odmah nije mazio,jer je Lazar rođen sa rasječenom usnom i bez nepca. Pored svih ovih zdravstvenih problema Dragana je živjela u Borovom Polju sa suprugom i njegovom bakom u izuzetno lošim uslovima (kuća je bila bez struje,vode i kupaila).Ali Dragani ni to nije smetalo jer imala je sreću svoju u obliku dječaka Lazara i na početku se dobro slagala sa svojim ukućanima. Kada su članov Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ čuli ovu tešku priču ubrzo u saradnji sa grupom ,,Poklanjam-Modriča“ obilaze Draganu i Lazara te im uručuju odjeću,obuću,hranu kako za odrasle tako i za Lazara. Vrijeme je prolazilo,Lazar je rastao,doktori su nizom operacija uspješno otklonili probleme koje je Lazar imao ali  onda desila se svađa u porodičnoj kući te se Dragana vraća svojim roditeljima.Međutim ubrzo po povratku Dragana saznaje da je ponovo trudna te nas moli za pomoć za Lazara u vidu hrane,odjeće i krevetca za Lazara jer nije imala gdje da ostavi Lazara na spavanju.Hranu i higijenske namirnice veoma brzo smo obezbijedili,dok je naši saradniciu iz grupe ,,Poklanjam-Modriča“ obezbijedili odjeću i krevetac za Lazara.Tada obećašmo Dragani kada se rodi i druga beba da ćemo obezbijediti potrebne stvari kao i krevetac za bebu.

Tokom januara stiže nam vijest da je se Dragana porodila te rodila zdravoga dječaka Darka. Ali kao što se često dešava u našoj organizaciji kao da sam Bog pošalje dobre ljude. Baš pred sam Draganin porođaj Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ javila se porodica Nedaković sa željom da krevetac koji su koristila njihova djeca nekome poklone kome je neophodan. Ta vijest nas je obradovala te smo odmah po saznanju da je se Dragana porodila uručili taj krevetac kako bi i mali Darko imao sve uslove za normalan život.

Ovim outem se najiskrenije zahvaljujemo porodici Nedaković na nesebičnoj pomoći koju su iskazali ovim gestom.

Zajedno sa našim članovima ovu porodicu obišla je i Sandra Kojić koja je u ime grupe ,,Poklanjam-Modriča“ uručila skupljene stvari za Darku kao i osnovne higijenske namirnice. Humanitarna organizacija nastaviti će da prati život porodice Petrović,pa ćemo povremeno obilaziti ovu porodicu.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*