AKTUELNO

POMOĆ OSNOVNOJ ŠKOLI ,,SVETI SAVA“ MODRIČA *(FOTO)

Kao što je već poznato rad humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ bio je obustavljen tokom predizbornih aktivnosti kako niko ne bi zloupotrijebio naš rad i naše članstvo u političke svrhe. Ali u tom periodu pojavila se potreba za jednom akcijom koju smo morali realizovati, te izvještaj o toj akciji sada prezentujemo.

Kao što je šira javnost upoznata, rad humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ pored uobičajenih aktivnosti posvećen je i pomoći javnim ustanovama sa područiju naše i susjednih opština. U toku prethodnih godina realizovane su mnoge akcije u kojima je cilj bio poboljšanje uslova rada u svim javnim ustanovama a prvenstveno u školskim ustanovama. Tako i ovu akciju realizovasmo na veliko zadovoljstvo svih učesnika.Naime prije nekog vremena upoznati smo sa problemom sa kojim su se našli u Javnoj ustanovi Osnovna škola ,,Sveti Sava“,a to je opremanje prostora za produženi boravak učenika.Kako je škola od ove školske godine dobila odobrenje za održavanje produženog boravka u prostorijama škole pojavila se potreba za opremanjem prostora predviđenog za te namjene. Mnogi donatori ponudiše svoju pomoć i pritekoše u pomoć ali jedan problem na koji su naišli je nedostatak kreveta za odmor učenika. Kada je uprava humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ upoznata sa ovim problemom odmah je kao prioritet uzela na sebe da riješi ovaj problem. Zahvaljujući našoj članici Milici Stefanović veoma brzo nalazimo donatora za neophodne krevete, naime donator koji želi ostati anoniman ponudio je dva očuvana polovna kreveta da donira onima kojima su neophodni. Kada smo se uvjerili da se radi o gotovo novim krevetima odlučili smo da ih ustupimo Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“. Za realizaciju ove akcije Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ obezbijedila je prevoz kreveta i zadužila svoje članove  Mitra Kršića, protojereja stavrofora Jadranka Stojanovića i Milicu Stefanović da iste krevete uruče upravi Osnovne škole ,,Sveti Sava“.

Potpresjednik Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“, Mitar Kršić rekao je za naš sajt sljedeće:,,Danas smo realizovali jednu značajnu akciju u kojoj smo pomogli Javnoj ustanovi Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“Modriča.Cilj naše akcije je da omogućimo što bolje i ljepše uslove za realizaciju programa Produženog boravka djece u prostorijama škole. Zahvaljujem se našim članovima Milici i Jadranku na velikoj požrtvovasnosti i trudu da se ova akcija realizuje.Takođe veliko hvala našem donatoru koji će se prepoznati jer bez njegove donacije ne bi uspjeli realizovati ovu akciju“.

U ime uprave Javne ustanove Osnovna škola,,Sveti Sava“ Modriča obratio se vršilac dužnosti direktora gospodin Zlatko Lazić koji je rekao:Zahvaljujem se Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ koja ni ovoga puta nije opstala gluva na našu molbu za pomoć. Ova dva kreveta svakako predstavljaju veliku i značajnu pomoć te će naši radnici na dosta lakši i ljepši način da rade sa djecom koja ostaju u produženom boravku. Htio bih da se ovom prilikom zahvalim svim donatorima jer bez njihove velike pomoći ne bi uspjeli u realizaciji ovog projekta“ – zaključio je Lazić.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*