AKTUELNO

PETAR JELIĆ I FK ALFA MODRIČA REŠILI PITANJE SMJEŠTAJA HO SZM

Ovih dana još jedna u nizu lijepih priča sa stadiona FK Alfa Modriča. Naime čuvši da HO SZM jedina u Modriči nema svoj smještaj već koristi  posuđen ali kontrolisan od lokalne vlasti (pošto i pojedinci iz opštine imaju ključ) Petar Jelić odlučuje ovoj organizaciji dati na korištenje bez naknade kompletno opremnjene kancelarije koje je nekada koristio dr.Milan Jelić.
Modrički humanitarci nikada srećniji.
O ovoj priči više ćemo saznati od njenih glavnih aktera Petra Jelića i Dragana Sjeničića.

 

PETAR JELIĆ : HO SZM je bratska organizacija sa Fondacijom Petar Jelić tako da sam ja sa mojom porodicom član i HO SZM kojoj nastojimo pomoći na sve moguće načine jer svi vidimo šta i kako rade ovi divni ljudi. Kada sam u razgovoru sa predsjednikom HO SZM Draganom Sjeničićem čuo da nemaju  kancelariju nisam iskreno želio stajati im na muku i ispitivati zašto su jedini ostali bez prostorija nego sam obećao  pokušati pomoći. Kući mi misli o HO SZM nisu izlazile iz glave. Vidim trud dijaspore, slogu modričana i radost unesrećenih naših socijalno ugroženih sunarodnika. Vidim humanost svoga oca , svoje Fondacije i odjednom u glavi ideja da kancelarije moga oca zaslužuje neko takav kao što je HO SZM. Zovem Pipija i kažem da je problem riješen da je HO SZM našla svoj krov nad glavom. Iskreno poznavajući veoma dugo predsjednika Sjeničića a takođe i sada rad HO SZM siguran sam da je prava organizacija na pravom mjestu i neka im je od srca srećno.

DRAGAN SJENIČIĆ: Prvo da se od srca zahvalim Petru Jeliću na ovom prvenstveno priznanju a onda i poklonu. Jer iz ovog njihovog gesta vidi se koliko cijene i poštuju naš rad i koliko je i njima samima stalo do toga da se u Modriči što više pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Za mene koji sam poznavao lično Milana ovo je nešto posebno jer i sam moj humanitarni rad  i rad mojih prijatelja mnogo je vezan za ovu njudsku veličinu. Pošto sam bio uz njega onda kada se najlakše gubio obraz i kada je najteže bilo biti čovjek a to je u politici naučio sam mnogo dobrih stvari koje mi mnogo koriste sada u ovom poslu ali i u ovom svjetu gde je sličnih našem Milanu sve manje i manje. Njegov odlazak se najviše i osjeti onda kada je nateže onda kada bi za rešavanje problema bilo dovoljno samo naći našeg Šumu i sve bi bilo riješeno. Danas je to mnogo teže, jer kome bi se trebao obratiti oni nemaju ni približno ljudskih a kamoli političkih kvaliteta i na žalost još opstrujišu rad svih organizacija koje nisu pod njihovom direktnom komandom pa je to i odgovor odakle HO SZM nema svoje kancelarije. Ovaj poklon Jelića i Kluba ne da će nam samo dobro doći nego će nam dati i zadatak da budemo još bolji i sve jači i jači. Moramo ići napred jer u Modriči je ipak još uvjek većina dobrih ljudi a to danas pokazuje još jednim gestom Petar Jelić koji nastalja put svoga oca, put humanosti i put na kojem nije strano biti čovjek.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*