AKTUELNO

PAKET ZA SIMEUNA  KUZMANOVIĆA

Već smo pisali o našoj posjeti Peri Malinoviću i njegovim životnim mukama. Prilikom te posjete saznali smo da Perin zet Simeun Kuzmanović živi u veoma teškim uslovima i da mu je neophodna pomoć.

Tragom te informacije naši članovi odlaze do Simeuna i uvjeravaju se da mu je zaista neophodna pomoć. Simeun Kuzmanović borac prve kategorije živi sam u Gornjim Krečanama. Kuća u kojoj Simeun živi dotrajala je i zahtjeva rekonstrukciju krova, stolarije pa i unutrašnjosti. Pored veoma loših stambenih uslova, Simeun nema nikakvih primanja osim boračkog dodatka. Ali kako nevolje ne dolaze same tako i pored svih ovih problema Simeunova supruga se razbolila od teške bolesti i smještena je u dom za stara i nemoćna lica jer se sam Simeun nije mogao brinuti o njoj. Vremenom je Simeun ostao sam jer mu je sin Simeun bio primoran da ode brinuti o bolesnom djedu Peri i ujaku Andriji koji je takođe teško bolestan. Pomaže Simeunu sin koliko može ali i on je nezaposlen pa tako i sam sastavlja kraj sa krajem.

Svi ovi problem more Simeuna ali volja za životom ga nije napustila, pa tako povremeno ode i obavi neki posao pa se nešto i zaradi. Pored svih ovih problema Simeun nam reče najveći mu je problem što u kuću nikada nije uvedena voda. Takođe nam reče da bi volio zamijeniti dio namještaja jer je postojeći dotrajao. Kada su čuli ove Simeunove želje naši članovi odmah pokreću akciju da se nađe polovan namještaj te ovih dana zahvaljujući dobrim ljudima očekujemo da Simeun dobije šporet i krevet.

Da bi koliko toliko olakšali život ovome čovjeku,ovom prilikom naši članovi su uručili Simeunu paket sa osnovnim životnim namirnicama.

Ovu akciju vodio je naš član Mirko Đurić,a pored njega Simeuna su obišli i naši omladinci Jovana Tomić, Risto Kojić, Andrej savić i Predrag Zarić.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*