AKTUELNO

PAKET ZA PORODICU MIJATOVIĆ

O porodici Mijatović i njihovom teškom životu pisali smo prije tri godine kada su naši članovi posjetili ovu  porodicu. Ali kao što je praksa u Humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“, da porodice koje smo jednom obišli ponovo obilazimo po potrebi koja se ukaže. Ovih dana našoj organizaciji obratila se Andrea Dervenić, članica grupe Šapa Modriča koja se brine o napuštenim životinjama i njihovim udomljavanjem, sa željom da se pomogne porodici Mijatović koja uprkos velikim životnim problemima našla zanimaciju u udomljavanju životinja. Kako smo upoznati sa pričom ove porodice odmah smo ih stavili na listu za pomoć.

Pero Mijatović

Priča o porodici Mijatović je sledeća. Ova  izbjeglička porodica nakon rata nastanili se u Vukosavlju-Pećnik. Uvijek su bili korisnici socijalne pomoći, pa su smješteni u jednu preuređenu opštinsku zgradu koju im je Opština Vukosavlje ustupila na korištenje. Ali vrijedni Pero ( 33 godina) išao je na dnevnicu kada god bi ga neko pozvao i tako izdržavao oca Nedeljka, majku Božanu i sestru Gordanu (14 godina). Život ih nikada nije mazio pa ni sada. Jednoga dana prije tri godine Pero odlazi čuvati ovce kod jednoga čovjeka da bi nešto para zaradio ali hodajući za ovcama u napuštenoj njivi u predjelu Pećnika nailazi na minu zaostalu iz ratnog perioda i na koju staje i tu gubi nogu. Koliko je Pero snažan čovjek i svjestan govori i činjenica da je prilikom te nesreće uspio da pozove svoga gazdu tj vlasnika ovaca da objasni mu gdje se nalazi i za nesreću koja se desila. Naravno vlasnik obavještava policiju i hitnu pomoć koja uspijeva doći do Pere iako je put nepristupačan. Brzom intervencijom ekipe hitne pomoći Pero biva prebačen u bolnicu Doboj i u kojoj se oporavio. Od tada je Pero invalid i vezan je za invalidsjka kolica. Ali tu nije kraj nevolja ove porodice. Otac Nedeljko prije tri godine pokušavajući da se zagrije naložio je vatru i zaspao pored vatre. Vatra se brzo proširila i Nedeljko je smrtno stradao u požaru.

Kako nevolje nikako ne obilaze ovu porodicu odlučili smo da naši omladinci Kristina Objedović, Risto Kojić, Vanja Karać i Stanislav Pantić obiđu ovu porodicu i uruče im paket hrane i higijenskih namirnica. Ovoga puta kao i prvi puta kada smo posjetili ovu porodicu uvjerili smo se da žive u veoma lošim uslovima.

Zahvaljujemo se našim omladincima koji i ovoga puta pokazaše da mogu rame uz rame sa našim starijim članovima da rade akcije.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*