AKTUELNO

Lukići dobili peto dijete

Porodicu Lukić iz Skugrića obilazili smo nekoliko puta. Ovu porodicu čine otac Radenko,majka Jovanka i djeca Gosto (10), Jelena(12),Svjetlana (3), Radmila(9) i ovih dana ova porodica postala je bogatija i za još jednog člana bebu Tamaru. Ova sedmočlana porodica živi bez ikakvih primanja osim dječijeg doplatka koji svakako nije dovoljan za život. Uvijek vrijedna glava kuće Radenko odlazi na dnevnicu gdje god ga pozovu jer kako nam prije reče djeca ne smiju biti gladna. Tako i prilikom naše posjete  Radenka nismo zatekli kod kuće jer je otišao u selo da zaradi dnevnicu kako bi i njegova velika porodica imala hrane.

Čuvši da je ova porodica dobila peto dijete, omladinci Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ sami odlučuju da pokrenu akciju da se pomogne ovoj porodici. Izvršni odbor naravno odobrava ovu akciju te ovoj porodici odnosi krevetac dobijen od anonimnog donatora, paket hrane i higijenskih namirnica i paket odjeće za bebu. Kao i po mnogo koji put pokaza se da u našoj organizaciji postoje omladinci koji prate rad starijih članova i kroz ovakve akcije pokazuju da imaju veliko srce  te se naša organizacija ne brine za svoju budućnost.
Ovu akciju realizovali su Predrag Zarić, Stanislav Pantić i Boris Vuković na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo.

U ime porodice Lukić za naš sajt majka Jovanka rekla je:
“Zahvaljujem se humanitarnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ jer je po ko zna koji put pomogla našu porodicu,veliko im hvala i neka im dragi Bog u dobru vrati“.

Imate li neku posebnu želju?

„Mi smo skromna porodica, živimo u tuđoj kući tj kući koju nam je na korištenje poklonio prijatelj. Voljeli bi da imamo svoju kuću. Svjesna sam da je to velika želja pa se zadovoljimo i sa ovvim ali kada bi uspjeli nabaviti plastenik tada bi mogli proizvesti  dosta ranog povrća jer mi sve sijemo kako bi što manje novca davali za hranu“. –  reče nam Jovanka

Naša organizacija će putem sponzora i donatora pokušati obezbijediti plastenik za ovu vrijednu i poštenu porodicu, koja svojim trudom i poštenjem svakom posjetom oduševi naše članove.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*