AKTUELNO

IVICA DOBIO DRVA

Humanitarna organizacija „Srcem za Modriču“ nastavlja pomagati siromašne

Modriča,05.12.2015. – Modričani koji žive i rade u Švajacarskoj prošle godine kad su poplave zadesile Modriču, u namjeri da što efikasnije pomognu stradalom stanovništvu formirali su humanitarnu organizaciju „Srcem za Modriču“. Ovih danas su izuzetno aktvini, Za poslednjih dvadesetak dana pomogli su Dragicu Ilić iz Tolise koja je nepokretna i boluje od Parkisonove bolesti, zatim porodicu Lukić u Skugriću koja ima troje djece a na putu su dvojke, zatim Ivicu Ostojčića iz Modirče. Dargica Ilić, Lukići i Ivica Ostojčić dobili su po pakete hrane u vrijednosti od po 200 maraka. Humanitarci iz Srcem za Modriču obezijedilu su Ivici i pet metara kubnih drva za ogrev čija je vrijednsot 300 maraka.

-Ne znam kako bih prezimio da nije bilo ovih ljudi iz Švajcarske. Dobio sam veliki paket sa hranom a drva su odlična, čak su i izsječena, samo da ložim i da se grijem. Nikad do sada nisam imao bolji ogrev hvala svima a posebno dječaku koga ja znam kao Pipi.- presrećan je bio Ivica Ostojčić kad je dobio drva.
Inače Ostojčić je stari Modričanin koji kao penzioner ima najnižu penziju a živi sa ne zaposlenim sinom. Inače sedamdesetogodišnji Ivica je Modrički „lero“ koga svi u gradu vole još iz vremena kad je bio prvi modrički ulični prodavač novina.
Humanitarne organizacije „Srcem za Modirču je od jula ove godine odnosno za pet mjeseci organizovala 20 humanitarnih akcija na području opštine Modirča čija je vrjednost 12 hiljada maraka.
-Pojačaćemo našu aktivnost sad za Božićne i Novogodišnje praznike, a pokrenuli smo akciju za izradu socijalnu karte opštine Modriča i otvaranje Javne kuhinje za koje mislimo da su preko potrebne nasem narodu. U ovoj namjeri podržala nas je Srpska pravoslavna crkva, zatim brojne organizacije u Modriči od navijačkih grupa Delija i Grobara i razna udruženja. – rekao je Dragan Sjeničić predsjednik Organizacija koja je za godinu dana prešla put od grupe entuzijasta do humanitarne organizacije registrovane u Švajcarskoj na osnov čega su im otvoreni svi putevi ka hmanitarnim fondovima u Švajcarskoj i Evropi.
U Švajcarskoj radi oko 1500 porodica sa područja Modriče, humanitarna organizacija Srcem za Modriču za sada okupljaju porodica uglavnom koji rade Švajcarskoj, međutim njihovi članova su i iz Njemačke i drugih Evropskih zemalja gdje rade naši ljudi

Autor: Vid Blagojević

Leave a comment

Your email address will not be published.
*