AKTUELNO

HO SRCEM ZA MODRIČU OBEZBJEDILA IVICI OSTOJČIĆU OGREV I PAKET HRANE

Kao i prošle godine naš saradnik i veliki prijatelj Vid Blagojević podsjetio nas je na našeg Ivicu Ostojčića, poznatog kao “Magično Oko”. Naravno, mi smo odmah reagovali i obezbjedili pet metara kubnih drva za ogrev i paket hrane i higijenskih potrepština, a sve u ukupnoj vrednosti 400 KM.
Izpred HO Srcem za Modriču donaciju su uručile Teodora Dejanović, Tanja Popović i Slađana Ristić.
Naravno, tu je bio i Vid Blagojević koji je kao novinar zabilježio ovaj događaj i njegov tekst je izašao u nekoliko novina a mi taj tekst prenosimo i ovdje  u cjelosti.

ivica-ostojcic-i-vid-blagojevic

Ivica Ostojčić i Vid Blagojević

IVICI OGREV ZA CELU ZIMU
Pomogli teško bolesnom kolporteru

MODRIČA – Ivica Ostojčić, prvi kolporter iz Modriče, poznat u ovom gradu kao Magično Oko, u svojoj 71. godini jedva sastavlja kraj sa krajem. Pored toga bori se sa teškom bolešću prostate i bešike više od godinu dana. Zbog toga su Modričani koji žive i rade u Švajcarskoj okupljeni u humanitarnu organizaciju “Srcem za Modriču” prošle godine, a i ove, Ivici obezbedili pet kubnih metara drva za ogrev i veliki paket hrane i higijenskih potrepština čija vrednost je 400 maraka.

pomoc-za-ivicu– Hvala ovim ljudima. Moji Modričani su uvek bili velikog srca. Ne znam kako bih prezimio da nije bilo ove pomoći. Drva su prva liga, čak su i isečena, samo da ložim i da se grejem dokle bude moglo – kaže Ivica Ostojčić.
Inače, Ivica je stari Modričanin koji kao penzioner ima najnižu penziju, a živi sa nezaposlenim sinom. Svi u gradu ga vole još iz vremena kad je bio ulični prodavac novina. Ivicu pomažu i brojni Modričani koji ga doživljavaju kao svojevrsni simbol grada.
– Ivica je jedan od Modričana kome se u svakom trenutku mora pomoći. Sećam ga se iz ranijih godina kada nas je prodavajući novine uveseljavao svojim dosetkama. Sada je u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj krizi i svaki evro za Iveka je otišao nepogrešivo na pravo mesto – kaže Dragan Sjeničić, predsednik humanitarne organizacije “Srcem za Modriču”.
Ova humanitarna organizacija traži saradnike na terenu kao što je Mitar Kršić koji je uručio pomoć Ivici ispred njegovog stana u Modriči.

TRAŽE SARADNIKE
ORGANIZACIJA koja je za dve godine prešla put od grupe entuzijasta do humanitarne organizacije registrovane u Švajcarskoj na osnovu čega su im otvoreni svi putevi ka humanitarnim fondovima u Švajcarskoj i Evropi. U Švajcarskoj radi oko 1.500 porodica sa područja Modriče, koje ova organizacija pokušava da okupi u misiji humanosti. Njihovi članovi su i iz Nemačke i drugih evropskih zemalja gde rade Modričani.

 

Autor: Vid BLAGOJEVIĆ

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*