AKTUELNO

HO SZM – JANUARSKO-FEBRUARSKE AKCIJE *(FOTO)

Tokom mjeseci januara i februara Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ izvela je niz humanitarnih akcija na područiju naše opštine.

Obišli smo sledeće porodice:

  • Đoku Đurića iz Tolise. Đoko nakon smrti supruge živi sam u svom skromnom domu. Život sa minimalnom socijalnom pomoći nije nimalo lak pa se Đoko snalazi kako zna i umije. Naša organizacija obilazila je Đoku i prije pa smo odlučili nakon saznanja o smrti supruge da mu uručimo pomoć jer mu je prijeko potrebna.
  • Mikajlo Malinović živi sam kao podstanar u Modriči. Uz minimalna primanja u vidu socijalne pomoći Mikajlo plaća stanarinu i obaveze a za život se snalazi kako umije. Pored svih nedaća Mikajlo je obolio i imao je niz operacija a zadnja je bila kada mu je diagnosticiran tumor na debelom crijevu. Samački život u bolesti nije nimalo lak ali Mikajla ne napušta volja za životom i pozitivno raspoloženje.
  • Mila Savić živi trenutno sama u kući bez vode,toaleta i bez ikakvih primanja. Uslovi za život su gotovo nemogući ali kako nam Mila kaže navikla je se snalaziti. Brat Milin, Luka(1965) koji bolovao od PTSP bolesti već dugo godina na koje se nadovezalo i druga oboljenja pa je bio smješten posredstvom Centra za socijalni rad u dom za stara i nemoćna lica,gdje je trenutno na oporavku nakon čega je preminuo. Nekada kada smo počeli obilaziti ovu porodicu tada je ovo bila četveročlana porodica ali prvo je umrla majka Milina,Mitra a nakon nje prije mjesec dana preminuo je i otac Krsta. Mila Savić čitav život je posvetila ocu,majci i bratu a sada je ostala sama u kući i moli za pomoć dobrih ljudi.
  • Janja i Aleksandra Đurica žive sa minimalnim primanjima u vidu penzije koju je Janja naslijedila od supruga. Ove žene izmiruju sve obaveze i kupuju neophodne lijekove. Obije narušenog zdravlja ali ne gube nadu za životom. Janja je bubrežni bolesnik i jedan je bubreg operisala ali i drugi joj je obolio. I ćerka Aleksandra je obolila tako da svaki mjesec većinu sredstava koje dobiju daju za lijekove.
  • Tomo Grujić živi u Koprivskoj Trebavi bez primanja. Skromni Tomo kroz život se snalazio kako zna i umije. Ali kraj januara obilježi jedna velika nesreća. Dok je Tomo bio kod komšija usljed kvara na elektro instalicajama dolazi do požara u ionako skromnom domu. U požaru je izgorila jedna soba u kojoj je Tomo inače i boravio ali brzom intervencijom Modričke vatrogasne jedinice spriječeno je da izgori u potpunosti ionako dotrajala kuća Tomina.

Ukupno u januaru i februaru u pomoć je uloženo 700,00 konvertibilnih maraka.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*