AKTUELNO

DVIJE AKCIJE ZA KRAJ 2020. GODINE

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ kraj svake kalendarske godine i početak naredne obilježi sa većim brojem akcija jer u tom periodu mnoge porodice pripremaju se da u sreći i veselju dočekaju Božićne i Novogodišnje praznike.
Nažalost mnoge porodice i ne osjete radost praznika jer su u neimaštini. Zato se krajem jedne godine i početkom naredne godine angažuje više članova Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ i obiđu što je više moguće porodica koji su u problemu neimaštine,kako bi i oni osjetili radost nadolazećih praznika.
Za kraj 2020. godine Humanitarna organizacija Srcem za Modriču“ odlučila se da pomogne dvije višečlane porodice.

O ovoj akciji reće nam nešto potpresjednik Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“, Mitar Kršić:

-“Evo ovih dana naši članovi su svakodnevno na terenu i pomažu porodice kojima je pomoć neophodna. Za kraj 2020.godine odlučili smo da posjetimo dvije višrečlane porodice i pomognemo ih sa paketima hrane. Riječ je o devetočlanoj porodici Arsić iz Modriče koja ima sedmero maloljetne djece i o sedmočlanoj porodici Lukić iz Skugrića koja ima petero djece. Ove porodice obilazili smo i prije i upoznati smo sa njihovim životnim problemima ali posebno me raduje činjenica da se ove dvije porodice ne predaju već svojim trudom i radom idu dalje i preživljavaju od svog rada, jer kako saznajemo  Slađan kod Arsića je zaposlen i već svojom platom ostvaruje prihode za svoju porodicu ali naravno ta njegova plata svakoko nije dovoljna da bi se zadovoljile sve potrebe ove devetočlane porodice. Kod druge porodice Lukić zatičemo isto tako bolju situaciju nego ranije. Poznato je da je ova porodica zahvaljujući dobrim ljudima dobila kravu koja je se već jednom telila i od koje su prodali tele, a svakodnevno od nje dobijaju mlijeko i sir pa ono što je višak i prodaju, rekli su nam prilikom posjete i dodali da očekuju da se krava ponovo oteli i da će možda ostaviti to tele da hrane. Posebno nas raduju ovakve priče jer vidimo na dijelima koliko se ljudi trude da im bude bolje“

Za realizaciju ove akcije Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modričiu“ zahvaljuje se našim članovima: Milanu Đuriću, Leontinu Stojanoviću i Mitru Kršiću.

Humanitarna organizacija,,Srcem za Modriču“ neće zaboraviti ove porodice i redovno će pratiti dešavanja kod njih kao što pratimo kod svih porodica koje obilazimo i po potrebi ćemo ih opet obići kada se ukaže prilika.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*