AKTUELNO

AKCIJA ZA KROV NAD GLAVOM VOJANA LUČIĆA

Vojan Lučić, ratni vojni invalid i borac prve kategorije nalazi se u veoma lošoj situaciji. Silom prilika Vojan je morao napustiti svoju privremenu kuću i preseliti se na svoj plac na kojem je sa svojih deset prstiju započeo kuću. Da ne bi živio pod vedrim nebom Vojan uspijeva da dobije kontajner za spavanje koji je totalno bezuslovan za život.Vojan tu provodi dane u veoma lošim uslovima, bez vode, kuptila sa korištenjem privremenog toaleta. Dok Vojan tako živi pokušava on i da mu bude bolje i ljepše, pa tako ode na dnevnicu ali svaku dnevnicu mora dati majstoru koji mu je započeo zidanje kuće. To zidanje ide dosta sporo jer Vojan nema često novca pa ne može često da plati majstora.

Prilikom zadnje naše posjete Vojan je rekao sledeće:
“Najveća želja mi je da se uselim u svoju kuću i imam normalan život. Vidite i sami gdje živim i kako ali ja sada ne mogu drugačije jer sve što zaradim moram dati majstoru da gradnja teče i da se što prije uselim pod svoj krov.”

Da bi se ova želja ostvarila pobrinuli su se sveštenici Nedeljko i Nikola Goranović, koji su zajedno sa Mjesnom zajednicom pokrenuli akciju da Vojan dobije krov nad glavom. Cilj ove akcije je da se završi započeta kuća i da se Vojan u nju useli.

Čuvši za ovu akciju a kako smo upoznati od ranije sa životnim poteškoćama kroz koje prolazi Vojan, uprava Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ odlučuje da ovu akciju podrži sa 300,00 konvertibilnih maraka te da pozove sve sugrađane da podrže ovu akciju.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ zahvaljuje se Ocu Nedeljku Goranoviću koji nas je upoznao sa ovom akcijom.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*