AKTUELNO

Akcija “KUPATILO ZA BOŽIĆE”: Kupljena je oprema

O teškoj situaciji kod porodice Božić iz Krčevljana pisali smo u dva navrata. Prvi puta kada smo ih posjetili, a drugi put kada smo obezbjedili sredstva od 2000 KM za izgradnju kupatila u kući Božića.

Da Vas ukratko podsjetimo.

2016-02-11 Krčevljani-porodica Božić (1)Na molbu toliskog sveštenika Slađana Savića otišli smo u Krčevljane i posjetili porodicu Božic Filipa koji sa  suprugom  Jasnom ima dva sina 2010. i 2011. godiste.
Sveštenik, kao i komšije, imaju samo riječi hvale za ovu porodicu a njihova skromnost to i pokazuje pošto nikada nisu tražili niotkoga pomoć a problema imaju da je to za zaplakati.  Neimaština ove porodice nije na žalost njihov najveći problem, veća muka pritisla ove poštene ljude. Sav novac koji Filip zaradi on daje svojoj djeci za lijekove pošto oba dječaka imaju velike srčane probleme i lijećenje je moguće samo u inostranstvu za šta, naravno, namaju para. Filip kao roditelj pokušava da svojoj djeci pruži koliko je to moguće. Uspio je razvesti vodu u kupatilo ali i sam kaže da ne može dalje jer mu nebi ostalo za lijekove djeci.
Djeca, ko djeca, najveće im je želja kupatilo, a roditeljima, naravno, njihovo zdravlje.
Na našu veliku radost uspjet ćemo rješiti obadva problema, djeca će dobiti kupatilo a pored toga ugovorili smo specijalistićke preglede ljekara za obojicu dječaka da bi na osnovu precizne dijagnoze planirali naše sledeće aktivnosti po tom pitanju i tako pomogli u njihovom liječenju.
Naše izjava nije ostala samo na pokušaju, nego smo u najkraćem mogućem roku uspjeli naći i konkretno rješenje.
Vanrednim angažovanjem uspjeli smo obezbjediti 2.000 KM kojima će Božićima biti urađeno kupatilo i makar na taj način pomoći ovoj porodici, ali prvenstveno ovoj dvojici divnih dječaka u njihovoj bolesti.

Kontaktirali smo TR “Česma” iz Modriče i kupili kompletnu opremu za kupatilo, a oni su istu svojim vozilom dostavili do kuće Božića. Ovim putem se zahvaljujemo TR “Česma” iz Modriče na dobroj saradnji.

O daljnjem toku ove akcije ćemo Vas redovno informisati.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*