AKTUELNO

AKCIJA HUMANITARNE ORGANIZACIJE ,,SRCEM ZA MODRIČU“ U VUKOSAVLJU *(FOTO)

Humanitarna organizacija prvi put od svoga postojanja posjetila je i stanovnike opštine Vukosavlje koji spadaju u red socijalno ugroženih porodica sa prostoru ove susjedne nam opštine. Ovom prilikom uručili smo pet paketa hrane i higijenskih namirnica.
Na osnovu razgovora u Cirihu između predjednika Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ Dragana Sjeničića i delegacije opštine Vukosavlje koju je predvodio načelnik opštine Vukosavlje gospodin Borislav Rakić, uviđena je potreba da naša organizacija po prvi put posjeti stanovništvo ove opštine jer mnoštvo je socijalno ugroženih porodica na prostoru ove male opštine..Između ostaloga ova susjedna opština već ima urađenu socijalnu kartu i na osnovu koje smo danas podijelili pakete hrane i higijenskih namirnica.
U toku ove akcije potpunu podržku dala nam je i opština Vukosavlje tako što su sa nama u svaku kuću koju danas obiđošmo išli i zamjenik načelnika opštine Vukosavlje gospodin Dejan Jović i radnik u opštini Vukosavlje Srđan Tripić na čemu im se zahvaljujemo.

O dogovorenoj saradnji i planiranim akcijama više će nam reći predsjednik HO,,Srcem za Modriču“ Dragan Sijeničić:
–  “Kao što smo već rekli u ovoj akciji obišli smo pet kuća i to: Porodica Blagojević koju čine Drago,supruga Milenka Nikolić,te sinovi Radojica i Božidar( 12 godina).Porodica Blagojević nastanjena u Jezeru živi u veoma lošim uslovima u trošnoj kući na kojoj je pod hitno potrebno izmijeniti krov i renovirati kupatilo što je na sebe uzela opština Vukosavlje da pomogne ovoj porodici.
Porodica Rajka Rakića koji živi sa suprugom Jelenom i maloljetnom djecom Stefan (10 godina) i Valentina (12 godina). Porodica Rakić nastanjena je u Jošavi,ali pored neimaštine ovu porodicu muči i bolest glave kuće Rajka,koji je imao tumor ali brzom intervenciom ljekara bolest je za sada uklonjena pa se zajedno sa Rajkom nadamo da se bolest neće nikada više povratiti.
Nikola Lešić živi sam, bez ikakvih primanja. Nismo ga zatekli kod kuće jer kako nam rekoše komšije kod kojih smo i ostavili paket namijenjen za Nikolu da je Nikola otišao kao i obično što radi sa kolicima da doveze drva da se spremi za zimu. Kako kažu komšije, Nikola nema izbora već malo po malo dovozi drva da mu bude toplo kada dođu hladni dani.
Ibrahim Zulfić koji živi sa suprugom i maloljetnom djecom Indira(12 godina) Zumra (4 godine) i novorođenčetom Almin . Ibrahim nastanjen u Jakešu živi bez primanja.”
Mehmedović Mustafa živi sa sinom Dervišom, snajom Mesihom, ćerkom Eminom i unukom Aminom ( 2 mjesca). Porodica Mehmedović živi bez ikakvih primanja u njihovom skromnom domu.”

 

U ovoj akciji učestvovali su ispred Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ podpresjednik Mitar Kršić, član izvršnog odbora Aleksandar Zarić, član Milomir Arsić, omladnci Teodora Vidović, Đorđe Petrović i Kristina Objedović.

O toku akcije izvijesti će nas podpredsjednik organizacije Mitar Kršić:
–  “Danas smo u sklopu akcije posjete socijalno ugroženim porodicama sa prostoru opštine Vukosavlje obišli pet porodica i uručili im neophodne namirnice za život. Uvidjeli smo današnjim obilazkom gotovo cijele opštine da i u ovoj optini mnoge porodice žive u veoma teškim uslovima, tako da pomoć ovoj opštini tj njenim stanovnicima neće stati na ovih pet paketa već da ćemo ovu opštinu staviti u plan naših redovnih posjeta.”

U ime opštine Vukosavlje obratio nam se zamjenik načelnika Dejan Jović:
–  “Želim da se zahvalim u ime načelnika,u ime svih građana naše opštine kao i u svoje ime,ovim ljudima velikoga srca. Njihovo samo ime kaže srcem za Modriču oni danas sa svojim velikim i humanim srcem obradovaše i ovih pet porodica kojima će ova pomoć svakako dobro doći da žive bar privremeno život dostojan čovjeka. Načelnik je imao želju da lično primi ov ljude ali zbog ranijih preuzetih obaveza taj susret će se desiti u skorije vrijeme.” – zaključio je Jović.

Da smo mi jedna velika porodica jer od ove akcije naša organizacija bogatija je za još jednoga omladinca. Đorđe Petrović sin od velikoga humaniste i izuzetno velikoga prijatelja gospodina Gorana Petrovića. O gospodinu Petroviću već smo pisali kako i na koji način pomaže naš rad i na tome mu još jednom hvala, ali pitasmo Đorđu otkud mu ideja da bude naš član.
–  “Ideja da budem vaš član došla je sama po sebi, vidjeo sam vaše akcije na fejsbuku i stalno sam razmišljao kako da i ja pomognem u radu vaše organizacije.U razgovoru sa roditeljima tražio sam da mi dozvole da budem vaš član što se oni bez ikakvoga dvoumljenja složiše.”
Evo danas ti je bila prva akcija, kako se osjećaš:
–  “Osjećaj je čudan, emocije su se pomiješale, žao mi je ovih ljudi ali drago mi je što postoji ovakva organizacija koja će uvijek pomoći drugima i radujem se svakoj sledećoj akciji jer ovo su moji novi prijatelji i ostajem uz njih sve dok i poslednji gladni ne bude ne nahranjen.“

Poštovana omladino sredite primjere svojih drugara kojih je svakoga dana sve više te postanite naš član jer vaše malo nekome znači puno.
Na kraju dužnost nam je zahvaliti se firmi doo Vučijak koja nam je izašla u susret tako što nam je omogućila prevoz paketa do sjedište opštine u Vukosavlju.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*