AKTUELNO

PAKET ZA OBRADOVIĆE

Na probleme porodice Obradović tada iz Vranjaka a danas iz Miloševca humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču” je prva upoznala javnost i u nekoliko navrata donosila pomoć u vidu paketa hrane,odjeće, kupovinom laptopa za tada srednjoškolku Petru, pomagali odlazak djece na izlete i ekskurzije itd.

U međuvremenu dosta se toga promjenilo, mnoge organizacije uključile se u pomoć ovoj porodici koja je živjela u teškim uslovima i obezbijedili im koliko toliko normalne uslove za život. Međutim nevoljama nikada kraja. Majka Ruža i djeca Mladen (16 godina), Nada (15 godina), Petra (20 godina) i Nedeljko (22 godina) proživljavaju zlostavljanje od strane supruga i oca koji je nakon toga osuđen na zatvorsku kaznu. Kako je vrijeme prolazilo sprug Blagoje završava zatvorsku kaznu a supruga Ruža sa djecom ne usuđuje se dočekati supruga koji ih je zlostavljao i činio užasne stvari. Supruga Ruža obraća se raznim organizacijama za pomoć, Opštini Modriča, modričkim privatnicima a tragom vijesti o ovoj porodici uključuje se i Vlada Republike Srpske i zajedničkim snagama kupuju kuću za ovu porodicu u Miloševcu. Svi zajedno sređuju kuću i ova porodica prelazi u novi dom. Nakon toga Petra se udaje i majka Ruža ostaje sa troje djece od kojih je Nedeljko osoba sa posebnim potrebama.

Kako smo upoznati ova porodica živi od dječijeg doplatka i socijalne pomoći koja im nije dovoljna za život pa smo odlučili da ovoj porodici doniramo jedan naš standardni paket.

Naši članovi Mirko Milinković i Milica Stefanović obišli su ovu porodicu i uručili paket vrijednosti 100 KM.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.




*