AKTUELNO

POMOĆ ZA PERU MALINOVIĆA

Od svoga postojanja tj od 2014.godine Humanitarna organizacija,,Srcem za Modriču“ zajedno sa svojim članstvom obišla je preko trista porodica i uručila im različite vidove pomoći. Tako svaka od tih porodica nosi neku tešku životnu priču.
Ovih dana posredstvom našeg člana Mirka Đurića upoznati smo sa još jednom teškom pričom. Glavni akter te priče je osamdeseto osmogodišnjak Pero Malinović koji je nastanjen u Jasenici. Ovoga starca nikako život nije mazio, od nesretnoga rata pa do današnjih dana vežu se nevolje jedna za drugom.

PERO MALINOVIĆ (88)

Prvo u ratu Peri je poginuo sin Spasoje,a zatim prije par godina gine mu i drugi sin Miloš. Miloša je smrt stigla u saobraćaju. Nakon dva sina, Peri je preminula supruga Bosa a zatim i ćerka Mara od posljedica teške bolesti dok je druga ćerka Milka ostala nepokretna prije par godina, a sin Mikajlo je teško obolio i živi sa suprugom u Garvecu. Uz Peru u kući bude sin Andrija, ali i njega bolest nije obišla  jer je prije par godina preživio težak moždani udar ali se na sreću koliko toliko oporavio. Uz Peru i Andriju je Perin unuk Simeun koji je sada jedini sposoban za rad u kući, pa radeći po selu izdržava djeda i ujaka kao i oca Simeuna koji živi sam u Gornjim Krečanama.

Sve je ove nesreće stojički podnio ovaj starac ali već je i on na izmaku snage jer sustigla ga i starost a sa njom i bolest. Kako nam i sam kaže dosta toga se u životu preživjelo pa se i sam zapita otkud mu tolika snaga jer ništa ga nije obišlo.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ ovom prilikom je uručila paket hrane i higijenskih namirnica ,a u ime organizacije paket su uručili Mirko Đurić i omladinci Risto Kojić, Andrej Savić, Jovana Tomić i Predrag Zarić.

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*