AKTUELNO

OGREV I HRANA ZA PORODICU BRKIĆ *(FOTO)

HO Srcem za Modriču ovih dana pomogla je porodicu Brkić sa ogrevom i paketom hrane.

O toku akcije više ce nam reči Dragan Sjeničić predsjednik HO SZM:

–  „Kada su nas kontaktirali i iznjeli problem našeg komšije Saleta, kojeg su zatekli kako skuplja grančice po gradu jer nema više drva a zima se odužila, osjetili smo gorčinu a zatim i radost što možemo, a hocemo pomoći u ovom slućaju.
Saša Brkic  na početku rata gubi majku Milijanu koju u okupiranoj Modriči komšije, pripadnici Zelenih beretki i HVO odvode u nepoznatom pravcu i do dana današnjeg niko za nju ništa nezna. Iako nesposoban za vojsku, Saša sa ocem Brankom staje u redove VRS i čitav rat provodi po rovovima braneći nasu otadžbinu. Odmah po završetku rata umire mu otac Branko i Sale ostaje sam. Da je nesreća uvjek dugog repa pokazalo se i na ovom primjeru. Svjeća koja je zapaljena za pokoj duši oca Branka izaziva požar u stanu. Jedva se spaslo što se spasti može. Sale kako vidimo i dan danas vodi borbu, ali sada sa neimaštinom, siromaštvom i zaboravom. Ovo poslednje kako sam kaže najviše ga boli.“ –  rekao je Dragan Sjeničić.

HO SZM OSNIVA OMLADINU ORGANIZACIJE

Kako vidimo u ovoj akciji pojavljuje se nešto novo. To je naša buducćnost. Od danas HOSZM u akcijama predstavljaće omladina (12 do 18 godina) koju želimo kroz naše akcije i predavanja edukovati i uvesti u ovu priču da svi zajedno učinimo nešto korisno za sve nas.
Zato pozivamo sve roditelje koji žele da im djeca pristupe našoj organizaciji da nas kontaktiraju i da im objasnimo tačno šta i kako se planira raditi sa omladinom organizacije. Takođe, postoji mogućnost da i sami roditelji sa djecom idu u akcije.

HO SZM danas su predstavljali Članovi Omladine HOSZM Predrag Zarić, Jelena Zarić, Teodora Vidović i Risto Kojić.
HO SZM ponosna je na vas!!

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*