AKTUELNO

NASTAVAK SARADNJE HO ,,SRCEM ZA MODRIČU“ I JP ,,ŠUME REPUBLIKE SRPSKE“ *(FOTO)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ posle godinu dana od prve akcije u kojoj je učestvovalo i Javno šumarsko preduzeće ,,Šume Republike Srpske“ AD Sokolac ponovo je dogovorila saradnju oko pokretanja pošumljavanja područija naše opštine.

Ovih dana stupili smo u kontak sa direktorom preduzeća, gospodinom Ristom Marićem i razmijenili mišljenja o našem planu da obavimo pošumljavanje na područiju naše opštine. Gospodin Marić inače naš Modričanin je sa odševljenjem prihvatio našu ponudu da zajednički izvedemo ovu akciju koliko nam vremenski uslovi dozvole.
Danas smo izveli prvi dio akcije u Koprivni gdje smo u saradnji sa Crkvenom opštinom Koprivna posadili prvi dio donacije a tako i ukrasili ove dvije crkve u Koprivni .Sledeca nasa destinacija ce biti modricka obdanista .

Da bi akcija bila u potpunosti uspješna angažovao se i naš član i Koprivljanski sveštenik protojerej stavrofor Jadranko Stojanović koji je za naš sajt izjavio sledeće:
– “Želio bih da se zahvalim svim učesnicima današnje akcije koji su obavili ovaj posao profesionalno bez ikakve naknade. Prvenstveno moram da se zahvalim nasoj HO SZM koja uz brigu o socijalno ugrozenim i bolesnim porodicama vodi brigu i o zdravom okolisu.Koliko im je stalo do toga pokazali su samim tim sto su pekrenuli ovaj projekat obezbjedili sadnice kao i sami ucestvovali u sadjenju.Veliko hvala preduzeću Šume Republike Srpske koji su donirali ove sadnice i pomogli projekta pošumljavanja na prostoru naše opštine, a tako i pomogli našu crkvenu opštinu. Zahvalio bih se i biologu Jovici Sjeničiću koji je od samog plana sađenja do realizacije stalno bio prisutan u ovome projektu. Neka dragi Bog vrati u dobru svim učesnicima ove današnje akcije. Želim im sve najljepše pred predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike da ih proslave u miru i sreći sa svojim porodicama“.

Jedan od učesnika današnje akcije je i član Izvršnog odbora Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“, Aleksandar Zarić, koji je rekao sledeće:
– “Kao što je poznato u našem dugogodišnjem planu rada nalazi se i plan za pošumljavanje na prostoru naše opštine. Evo danas smo izveli prvi dio ove akcije dok ćemo ukoliko vremenski uslovi dozvole izvesti i drugi dio ove akcije. Moram se zahvaliti ljudima iz Šuma Republike Srpske koji su prepoznali ozbiljnost naše organizacije i na obostrano zadovoljstvo nastavili saradnju sa nama .Mislim da će u budućnosti ove akcije biti sve masovnije i da ćemo koliko toliko pomoći našem gradu da izgleda što ljepše.

Gospodin Risto Marić još jednom nam je pokazao kolika je veličina od čovjeka jer kao i kod prve akcije kada je isto preduzeće na čijem je čelu dalo donaciju za liječenje Nebojše Blagojevića, tako je i ovaj put saslušao naš plan i odmah nam odobrio donaciju na čemu mu nikada nećemo moći dovoljno zahvaliti. I ovim putem zahvaljujemo za svu pomoć i podršku u radu i radujemo se nastavku saradnje i kroz ovaj a i naredne projekte koje smo u planu realizovati.

Prema našem planu uskoro bi trebali realizovati i drugi dio ove akcije pa smo tako stupili i sa Planinarskim društvom ,,Dobor“ da zajedničkim snagama realizujemo i ostali dio akcije kako bi naša Modriča bila još ljepša za život svih građana naše Opštine.
U današnjoj akciji sadjenje kod dvije crkve u Koprivni od kojih je jedna najstarija na našoj opštini, učestvovali su: protojerej stavrofor jadranko Stojanović, Slobodan Vidović, Đorđo Kuzmanović, Vaso Vidović, Živko Vidović, Đorđo Miličević, Jovica Sjeničić, Dražen Ristić, Radislav Jakovljević, Vaso Kostić, Dejan Puranović, naši članovi Aleksandar Zarić, Mitar Kršić i naši omladinci Milan Đurić i Dalibor Savić.
Još jednom se zahvaljujemo preduzeću,,Šume Republike Srpske“, gospodinu Risti Mariću koji su i najveci dosadasnji donatori nase humanitarne organizacije, Šumskom gazdinstvu Doboj-Šumska uprava Modriča i direktoru šumske uprave Modriča Slavenu Tešanoviću, kao i svim učesnicima današnje akcije.
Nakon završenog posla sveštenik Jadranko spremio je bogat ručak za sve učesnike današnje akcije.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*