AKTUELNO

ISPUNJENA ROĐENDANSKA ŽELJA NAŠEG ČLANA MARKA MARIĆA

Kada me je kontaktirao naš član Marko Marić i rekao da ima jednu želju za svoj rođendan, znajući njega, sestru Milicu, rođaka Aleksandra, kao naše vjerne članove i velike humaniste znao sam da je neka lijepa prića. Tako je i bilo. U Švajcarskoj je obićaj da radne kolege sakupe nešto novaca za rođendanski poklon i kupe ček koji poklone kolegi da nešto sebi  kupi.
Marko koji tako mlad ima veliko srce i mnogo stvarno ljubavi za svoj rodni kraj moli kolege da mu ne kupuju ček nego da mu daju novac. Iako to nije švicarcima u praksi, ali kada su čuli Markov plan oduševili su se.
Marko želi da 350 KM  daruje za naše humanitarne pakete. To jest, kao što i sam kaže da mu je nejveći poklon kada barem na trenutak učini nekoga srećnim.
HO SZM kontaktirala je odmah naše članove u Modriči i u toku dana posjetili smo tri porodice i uručili humanitarne pakete.
Danas su predstavnici HO SZM Mitar Kršić i Mirko Đuric kao i naš saradnik sveštenik Slađan Savić posjetili su tri socijalno ugrožene porodice i uručili humanitarne pakete.

Prvo smo obišli Stojana Simića, 1963. godište, ratni vojni invalid koji živi sam u trošnoj kući bez kupatila i wc-a. Stojana je sada pritisla i nova muka, skuplja mu se voda oko srca i bubrezi mu ne rade pravilno tako je čak i prije mjesec dana bio na bolničkom,lijećenju.

Stojan Simić

Zatim smo u Gornjom Krečanama obišli porodicu Kuzmanović. Porodica Kuzmanovic je porodica poginulog borca VRS. Suprug od Mare Kuzmanović poginuo je u ratu i od tada Mara (1945. godište)  živi sa tri sina, Dragan (1969.), Dušan (1973.) i Zoran (1976.) Svi su nezaposleni i žive od dnevnica, tako da Dragana nismo ni zateklo kod kuće jer je otišao da radi na dnevnicu.

Kuzmanovići

I na kraju, u Gornjim Riječanima obišli smo samca Blagoju Blagu Đukića (1937. godište) koji živi sam od smrti supruge.

Blagoje Đukić

Vaša Srcem za Modriču

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
*