AKTUELNO

HUMANITARNA AKCIJA “DJECA DJECI”

Danas je završena akcia koju su izveli HO Srcem za Modriču, njihov saradnik a dugopoljski nastavnik, Mitar Kršić i njegovi učenici iz OŠ “Sveti Sava” Modriča područno odeljenje Dugo polje, kao i parohijski sveštenik i saradnik HO SZM Đoko Lazić.
U sklopu akcije “Djeca -Djeci” posjetili su danas sedam učenika OŠ “Sutjeska” Modriča područno odjeljenje Donji Kladari i uručili im paketiće i školski pribor.
Kao pravi domaćini dočekali su nas direktor OŠ “Sutjeska” Zorica Vasiljević sa svojom pomoćnicom Tanjom Simić-Popović (velikim humanistom i prijateljem HO SZM) i uručili zahvalnice HO SZM i dugopoljskim učenicima. Posebno je dirljivo bilo kada su kladarski učenici (većina iz socijalno ugroženih porodica) i njihova učiteljica Nada Ignjatović (pokretač ove akcije) darovali poklon donatoru, HO SZM, u vidu slike koju su sami uradili.
Koordinator ove kompletne akcije bio je član Izvršnog odbora HO “Srcem za Modriču” Dragan Pajić, koji je za naš sajt rekao nešto više o toku same akcije.
– Nas član, nastavnik Mitar Kršić ima praksu da svoje učenike uči humanošću, pa tako svake godine sa njima pravi paketiće i daruje socijalno ugroženu djecu. Pošto je  nas član u otadžbini, Mitar moli da zajedno sa nama dodjeli poklone i da povede svoje učenike da i oni vide kako to radi HO “Srcem za Modriču” o kojoj im je mnogo
pričao. Mi smo to oberučke prihvatili pošto je jedan od razloga našeg postojanja upravo taj da edukujemo kako svoju, tako i drugu djecu šta je to biti human.
Nismo dugo čekali. Javila nam se naša saradnica učiteljica Nada Ignjatović koja predaje u Donjim Kladarima u školi koju pohađaju samo sedam učenika,  i to pretežno iz  socijalno ugroženih porodica, te je “roditeljski” zamolila za bilo kakav poklon za njene učenike.Mi naravno, odmah kontaktiramo Kršića i dajemo prijedlog da on daruje svoje paketiće a mi školski pribor.
Dobrim ljudima netreba puno za dogovor i to vidite iz priloženog.
Ovde bih da naglasim jednu slućajnost, a vi se zapitajte da li je to samo slućajnost. Mitar Kršić nagrađivan zahvalnicom za humanost od HO SZM pravi paketiće i uči djecu humanosti, a Nada Ignjatović, takođe nagrađivana zahvalnicom za humanost od HO SZM uvidevđi socijalno stanje svojih učenika, moli za pomoć njenoj djeci. Dvoje predivnih ljudi pokazuju humanost u bilo kojoj situaciji. Dragi prosvetni radnici slijedite ovaj primjer svojih kolega.
Takođe, mnogo hvala predivnim mališanima i iz Dugog polja i iz Donjih Kladara na međusobnim poklonima. Hvala svešteniku Đoki Laziću koji nastavlja tradicionalnu roditeljsku brigu prema svojim parohijanima kao i ostali sveštenici modricke opštine. Hvala našim saradnicima, prosvetnim radnicima, Nadi Ignjatović i Mitru Kršiću koji pokazuju kako treba učiti djecu. Takođe, puno hvala direktorici OŠ “Sutjeska” Zorici Vasiljević i zamjenici Tanji Simić-Popović na pomoći i podršci u daljem radu- na kraju je zaključio Dragan Pajić u izjavi za naš sajt.

Vaša Srcem za Modriču

njima: them

Leave a comment

Your email address will not be published.
*