AKTUELNO

HO,,SRCEM ZA MODRIČU“ ODALA POŠTU BORCIMA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

U organizaciji Boračke organizcija opštine Modriča i ove godine organizovano je pješačenje na Dugu njivu, a u čast boraca Vojske Republike Srpske koji svoje živote položiše na proboju Koridora 1992 godine.
Ovom prilikom u ime Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ na pješačenje od Krčevljana do Duge njive bili su prisutni član izvršnog odbora Aleksandar Zarić zajedno sa omladincima Teodorom Vidović i Milanom Đurićem, koji ni po velikoj vrućini ne odustaše od svoga cilja i zajedno sa rukovodstvom i članstvom Boračke organizacije opštine Modriča i našim sugrađanima popeše se na Dugu njivu i odaše poštu svim borcima Vojske Republike Srpske koji svoje živote položiše da bi spasili živote drugih ljudi kako sa prostora Modriče tako i sa prostora Krajine i Posavine.

Zamolili smo Aleksandra Zarića da nam nešto kaže o učešću HO,,Srcem za Modriču“ na ovom pomenu.
–   ,,Danas sam se sa naša dva omladinca uputio na pješačenje od Krčevljana do Duge njive kako bi odali poštu izginulim mojim saborcima na koridoru života. Kada je Boračka organizacija opštine Modriče pozvala i članstvo naše humanitarne organizacije nije bilo dvojbe da se krene na ovaj mogu reći slobodno marš. Prvo smo zajedno sa svim učesnicima ovog marša posjetili mjesto sastanka vojske Republike Srpske u selu Mišići i tu im odali poštu a zatim se uputili put Krčevljana. Moram pohvaliti ovo dvoje čestite djece što danas samnom prođoše ovim putem koji nije nimalo lak za pješačenje a pogotovu ako se uzme da je temperatura bila sigurno iznad 30 stepeni celziusa. Svaka im čast a i njihovim roditeljima što ih ovako lijepo vaspitaše, jer moglo se vidjeti iz naših prethodnih akcija da se radi o lijepo vaspitanoj djeci i prije svega vrijednim i poštenim članovima naše organizacije. Mnogi su navikli da naša organizacija pomaže drugima i to ćemo raditi i dalje bez obzira na vjeru i nacionalnost. Današnjim pješačenjem naši članovi zajedno samnom su odali počast svim poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske koji pogiboše u ovoj akciji, ali mi ne pozivamo na mržnju ili bilo kakvu zloupotrebu ovog događaja već naša je želja da se to nikada više ne ponovi jer rat nikome nije donio dobro, a pogotovo mladim ljudima jer izgubiše jedan od najljepših perioda u životu zbog tog prokletoga rata“. –  zaključio je Zarić.

Nakon što su stigli na Dugu njivu naši članovi su prisustvovali parastosu i polaganju cvijeća kod spomen obilježja .

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ zahvaljuje se svim članovima naše organizacije koji  po veoma toplom danu uzeše učešće u ovoj manifestaci.

Vaša Srcem za Modriču

Leave a comment

Your email address will not be published.
*